Sciąga w lewo

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Pytka
Ma gadane
Ma gadane

Sciąga w lewo

Post autor: Pytka » ndz kwie 08, 2012 21:45

Witam mam pewien problem w MK4 ostatnio zauważyłem, że żeby jechać prosto muszę mieć delikatnie kierownicę trzymać w prawo bo jak ustawie ją idealnie prosto to ściąga mnie w lewo :) dodam też że miałem ostatnio małą stłuczkę gośc uderzył mnie w prawe tylne koło (stalówki) , zaliczyłem już geometrie i majster stwierdził że jest ok tylko tył prawe koło delikatnie ucieka poza skale w prawo hmm ale mówił że to nie powinien być powód, i teraz mam dylemat co jest nie tak? że sciąga mnie w lewo? po geometri zmieniłem na felgi letnie proste wyważone i problem występuje dalej, może jednak powód tkwi w tylniej prawej uderzonej kolumnie? czy szukać może czegoś innego? może spróbować gdzieś indziej geometrie ustawić ? bo tam gdzie byłem to gość tak jakoś nie potrafił mi konkretnie nic powiedzieć hmm z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi :grin: ps. chciałem dodać że w sumie jak puszcze kierownice to nie ściąga auta chodzi bardziej o to że żeby jechał prosto to muszę mieć delikatnie kierownice w prawo tak jak by była źle ustawiona.

1.9 TDI AGR Seria 96KM >(czip)111KM>(0.216)130KM>c.d.n ;)
Passat B5 FL 2001r 1.9 TDI AVF 131KM > 165KM ;)

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Sciąga w lewo

Post autor: Shmatan » ndz kwie 08, 2012 23:37

Jechac na korekte tam gdzie robiles

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”