rezonans + poduszki silnika, skrzyni

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

bacir
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: bacir » ndz mar 18, 2012 21:28

Witam wszystkich,
mam problem, otóż walczę z rezonansem tłumika i po prostu już się poddaje, wymieniłem wszystkie gumy na tłumika został wspawany nowy elemnt elastyczny, tłumik sprawdzony nigdzie nie styka a rezonans dalej jest przy obrotach około 2100 po prostu chcą szyby wypadać tak brzęczy, i tu moje pytanie czy jest możliwe aby była to wina któregoś z tłumików środkowy czy końcowy? Drugi problem to poduszki silnika i poduszka skrzyni otóż zmieniłem wszystkie poduszki bo mechanior powiedział, że któraś już nie domaga i wtedy wydarzyła się tragedia, a mianowicie rano jak jest zimny motor to kierownice chce mi wyrwać na wolnych na obrotach a pozostałe elementy wnętrza walą, jakby ktoś na perkusji grał i nie wiem czy jest to wina poduszek czy mechaniora który je zakładał i oczywiście po wymianie tych poduszek tłumik zaczął wpadać w jeszcze większy rezonans. Proszę o rady, bo nie wiem już czy kupować sobie jakieś stopery czy jakiś dobry sprzęt audio kupić, żeby zneutralizować te dźwięki:-)

Awatar użytkownika
silverdragon1
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: silverdragon1 » pn mar 19, 2012 00:13

Raczej mechanik nie powinien niczego zepsuć a same poduszki mogą być za twarde (to zależy prawdopodobnie od producenta)
spróbuj skombinować jakieś dobre używki do testu i się okaże czy to to
I czy nic na pewno nie dotyka budy

MK II Zawsze w moim sercu
Co sądzisz o moim GL ?
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... 2&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;

BediGL
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: BediGL » śr mar 21, 2012 21:18

Może nie tłumik a oslona termiczna brzęczy?? u mnie tak było

BYŁ GOLF MK3 AAZ, BYŁ GOLF MK4 AJM
Toyota Corolla e12 D4D 2.0 116km Obrazek
Toyota Avensis T27FL 1.8 Obrazek

Awatar użytkownika
matthew152
Miota mną jak szatan!!
Miota mną jak szatan!!

Post autor: matthew152 » wt mar 27, 2012 00:11

poduszki kup z lenfordera nie inne bo sa za twarde poduszki przylap nie dokrecaj odapll auto nich pochodzi zgas i dopiero dokrecaj

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”