Witam wszystkich,
mam problem, otóż walczę z rezonansem tłumika i po prostu już się poddaje, wymieniłem wszystkie gumy na tłumika został wspawany nowy elemnt elastyczny, tłumik sprawdzony nigdzie nie styka a rezonans dalej jest przy obrotach około 2100 po prostu chcą szyby wypadać tak brzęczy, i tu moje pytanie czy jest możliwe aby była to wina któregoś z tłumików środkowy czy końcowy? Drugi problem to poduszki silnika i poduszka skrzyni otóż zmieniłem wszystkie poduszki bo mechanior powiedział, że któraś już nie domaga i wtedy wydarzyła się tragedia, a mianowicie rano jak jest zimny motor to kierownice chce mi wyrwać na wolnych na obrotach a pozostałe elementy wnętrza walą, jakby ktoś na perkusji grał i nie wiem czy jest to wina poduszek czy mechaniora który je zakładał i oczywiście po wymianie tych poduszek tłumik zaczął wpadać w jeszcze większy rezonans. Proszę o rady, bo nie wiem już czy kupować sobie jakieś stopery czy jakiś dobry sprzęt audio kupić, żeby zneutralizować te dźwięki:-)
rezonans + poduszki silnika, skrzyni
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- silverdragon1
- Użytkownik
Raczej mechanik nie powinien niczego zepsuć a same poduszki mogą być za twarde (to zależy prawdopodobnie od producenta)
spróbuj skombinować jakieś dobre używki do testu i się okaże czy to to
I czy nic na pewno nie dotyka budy
spróbuj skombinować jakieś dobre używki do testu i się okaże czy to to
I czy nic na pewno nie dotyka budy
MK II Zawsze w moim sercu
Co sądzisz o moim GL ?
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... 2&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
Co sądzisz o moim GL ?
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... 2&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
- matthew152
- Miota mną jak szatan!!
poduszki kup z lenfordera nie inne bo sa za twarde poduszki przylap nie dokrecaj odapll auto nich pochodzi zgas i dopiero dokrecaj