stuki w tylnym zawieszeniu

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Pavlo GT
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Pavlo GT » czw lut 16, 2012 09:39

ostatnio wymienialem tylne tulejki belki, potem nastaly mrozy i dosc mocno olej zgestnial w amortyzatorach wrecz praktycznie byly sztywne, teraz jak mroz odpuscil slychac w lewym tylnim kole takie metaliczne uderzenia, slychac to tylko jak wjade na wieksza kolyske w asfalcie i cale tylne zawieszenie sie ugnie, czy jest mozliwe zeby juz tulejka poszla czy moze byc jakis inny powod??

Awatar użytkownika
jjaworskyy
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jjaworskyy » czw lut 16, 2012 11:50

No chyba ze wstawiłeś z drewna tą tuleje :helm: nie no zartuje. raczej nie, ja np jak wymieniłem tuleje belki to po krótkim czasie zaczeło dalej stukac z tyłu i jak sie ociepli to musze wymienić górne elementy amortyzatorów

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » pt lut 17, 2012 08:23

Pavlo GT pisze:czy jest mozliwe zeby juz tulejka poszla czy moze byc jakis inny powod?
Myślę,że przez zamarznięcie amora,mogło wybić dolną tuleją na nim,choć ona jest ciężka do uszkodzenia.Sprawdź :bajer:

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt lut 17, 2012 18:07

można jeszcze się pomylić bo stukac może tłumik o belkę

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
21Golfista21
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: 21Golfista21 » sob lut 18, 2012 10:07

zależy jeszcze czy dobrze tuleje śrubą skręciłeś (w pozycji swojej pracy) bo jak nie to je zerwie momentalnie.

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D

Pavlo GT
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Pavlo GT » sob lut 18, 2012 10:14

to faktycznie bedzie chyba tlumik :bajer: to stukniecie slychac np jak wjade na prog zwalniajacy natomiast jak jade po drodze i najade na studzienke lub dziure nic nie slychac, tulejki wymienial mi zaufany mechanik reklamacji jeszcze nigdy nie bylo :bajer:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lut 18, 2012 19:24

po prostu musisz zajrzeć pod auto jeśli tłumik obija o belkę w miejscu gdzie przechodzi między nią a podłoga to będą ślady uderzeń. Trzeba powymieniać wieszaki a czasem rozmontować końcowy ze środkowym i skręcić je względem siebie do właściwej pozycji

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”