stuki w tylnym zawieszeniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ostatnio wymienialem tylne tulejki belki, potem nastaly mrozy i dosc mocno olej zgestnial w amortyzatorach wrecz praktycznie byly sztywne, teraz jak mroz odpuscil slychac w lewym tylnim kole takie metaliczne uderzenia, slychac to tylko jak wjade na wieksza kolyske w asfalcie i cale tylne zawieszenie sie ugnie, czy jest mozliwe zeby juz tulejka poszla czy moze byc jakis inny powod??
- jjaworskyy
- Użytkownik
No chyba ze wstawiłeś z drewna tą tuleje nie no zartuje. raczej nie, ja np jak wymieniłem tuleje belki to po krótkim czasie zaczeło dalej stukac z tyłu i jak sie ociepli to musze wymienić górne elementy amortyzatorów
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Myślę,że przez zamarznięcie amora,mogło wybić dolną tuleją na nim,choć ona jest ciężka do uszkodzenia.SprawdźPavlo GT pisze:czy jest mozliwe zeby juz tulejka poszla czy moze byc jakis inny powod?
- Paweł Marek
- V.I.P.
można jeszcze się pomylić bo stukac może tłumik o belkę
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
zależy jeszcze czy dobrze tuleje śrubą skręciłeś (w pozycji swojej pracy) bo jak nie to je zerwie momentalnie.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
to faktycznie bedzie chyba tlumik to stukniecie slychac np jak wjade na prog zwalniajacy natomiast jak jade po drodze i najade na studzienke lub dziure nic nie slychac, tulejki wymienial mi zaufany mechanik reklamacji jeszcze nigdy nie bylo
- Paweł Marek
- V.I.P.
po prostu musisz zajrzeć pod auto jeśli tłumik obija o belkę w miejscu gdzie przechodzi między nią a podłoga to będą ślady uderzeń. Trzeba powymieniać wieszaki a czasem rozmontować końcowy ze środkowym i skręcić je względem siebie do właściwej pozycji
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.