dzień dobry,
mam pytanie czy można założyć do golfa mk6 opony zimowe o rozmiarze 205/60/16. Mam obecnie opony letnie 205/55/16. kalkulator opon wskazuje różnicę -3,2% co teoretycznie daje możliwość założenia (podobno 4% to granica) opony zimowe mam nowe i szkoda byłoby z nich nie skorzystać
rozmiar kół
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
rozmiar kół
deltoro45, powinno objeździć - w najgorszym wypadku będzie delikatnie przycierać, no i musisz się liczyć z tym że licznik będzie pokazywał mniej niż dotychczas przy tej samej prędkości.
Pamiętaj tylko, że mają ESP (a mk6 chyba ma w standardzie) powinieneś mieć 4 opony o identycznym wymiarze.
Pamiętaj tylko, że mają ESP (a mk6 chyba ma w standardzie) powinieneś mieć 4 opony o identycznym wymiarze.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
rozmiar kół
jak masz nawigację to będą przekłamane wskazania, chodzi mi o ilość impulsów w 17-zestaw wskaźników, które w tunelu zliczają gdy GPS nie ma zasięgu, ja bym nie zakładał 205/60/16 bo to za duża różnica, jeśli już to 195/60/16 ale to opona nietypowa,
Re: rozmiar kół
dzięki za uwagi zdecydowałem się kupić zimówki o rozmiarze 205/55/16 nie ma co ryzykować