Witam
Podczas jazdy zauważyłem buczenie /drżenie z okolic przodu (tak jak bym na obwodnicy najechał na pobocze - na tę pogrubioną farbę - no może trochę mniej intensywnie)
dzieje się to od prędkości ok 30km/h podczas jazdy na wprost i podczas skrętu w lewo. Przy skręcie w prawo objaw zanika. Ostatnio przypadkowo zauważyłem, że na wyłączonym silniku przy skrętach kierownicą w prawo słychać taki "stuk", gdy zapalę silnik objaw ustępuje. Nie wiem czy wystąpił on razem z objawem drżenia, ponieważ odkryłem ten stuk podczas montażu webasto kiedy musiałem zdjąć zderzak i potrzebowałem skręcić koła. Drzenie też zaczęło występować właśnie po jego montażu, na początku zastanawiałem się czy to nie wina tłumika od niego - podczas prędkości mogło by gdzieś zawijać powietrze wprowadzając go w rezonans i stąd drżenie - ale raczej tę możliwość wykluczam. Opony też wykluczam - mam je od nowości dopiero drugi sezon a już tej "zimy" przed montażem webasta byłu używane.
Jakieś sugestie?
Drżenie/ buczenie podczas jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dodam, że jak dzisiaj złapałem u góry za opone i zacząłem ją trząść do i od siebie to były wyczuwalne luzy
Rozebrałem samochód, ze wstępnej diagnozy to łożysko amortyzatora oraz łożysko koła, przy okazji wymieniam amorki, jak złożę to opiszę czy pomogło
Samochód złożony i póki co wszystko w porządku. Przyczyna łożysko amortyzatora oraz łożysko koła.
Samochód złożony i póki co wszystko w porządku. Przyczyna łożysko amortyzatora oraz łożysko koła.