Witam
posidam Mk3 z dosc skorodowanym spodem( pod fotelami przednimi ) progi w miare ok podłuznice wydaje mi sie ze też
lecz ostatnio zauważyłem że drzwi kierowcy opuściły sie i zamykaja sie ocierając o rygiel z drzwiami pasażera to samo
Nie zauwazyłem żeby rygle oraz zawisy były poluzowane. Czy to może oznaczać ze auto się wygina ??? jak to sprawdzić .Posiadam własny kanał i trochę pojecia
pozdr
Odkształcenie płyty podłogowej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Nie sądzę,żeby korozja samej blachy podłogowej była przyczyną łamanie się konstrukcji samochodu.
Spójrz pod światło pod różnymi kątami na dach,czy nie jest pofałdowany.
W zawiasach są malutkie śrubki kątrujące.Poluzuj delikatnie i wtedy sprawdź luz na zawiasach.
Zawiasy mają regulację w dwóch punktach każdy.
Spójrz pod światło pod różnymi kątami na dach,czy nie jest pofałdowany.
W zawiasach są malutkie śrubki kątrujące.Poluzuj delikatnie i wtedy sprawdź luz na zawiasach.
Zawiasy mają regulację w dwóch punktach każdy.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
normalne że sie drzwi opuszczają.V12 pisze:lecz ostatnio zauważyłem że drzwi kierowcy opuściły sie
tak sie dzieje gdy opuszczą się drzwiV12 pisze:zamykaja sie ocierając o rygiel z drzwiami pasażera to samo
mogą być krzywo przykręcone. otwórz drzwi na maxa, złap je od dołu i pociągnij w górę sprawdzając luz.V12 pisze:Nie zauwazyłem żeby rygle oraz zawisy były poluzowane.
Kazde auto jest jak guma. podnieś auto na lewarku i drzwi już haczą o rygiel. Nie wydaje mi sie żeby korozja była temu winną bo na auto działają 20x większe siły podczas jazdy, jakby był zgnity to by sie stała tragedia.V12 pisze:Czy to może oznaczać ze auto się wygina ???
wykręc rygiel z kasty auta. zamknij drzwi i zobacz jak leżą. Jak nie mają luzów tzn że są źle zamontowane. sprawdz czy drzwi nie były malowane. Jak były to pewnie były zdemontowane i źle zamontowane. Na forum jest porada jak to naprawićV12 pisze:jak to sprawdzić
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;