Buczenie po wymianie plecionki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie. Po wspawaniu nowej plecionki występuje buczenie silnika przy obrotach około 2,5tyś. Dziwne jest to, że tylko podczas jazdy a na postoju nie. Czy możliwe jest złe wspawanie tego elementu, który powoduje jakieś naprężenia? Czy ktoś się spotkał z czymś podobnym?
- karol2010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a może to nie silnik tylko łożysko w kole??? albo tlumik ci o cos stuka bo moglo sie zmienic lekko ułożenie tlumików
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Podczas jazdy są inne naprężenia, silnik obciążony...dzazgol1 pisze:Dziwne jest to, że tylko podczas jazdy a na postoju nie
często źle pospawany wydech rezonuje...jechać tam gdzie robili niech poprawiają.dzazgol1 pisze:Czy ktoś się spotkał z czymś podobnym?
- karol2010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
z rególy jest tak ze jak sie wymienia plecionke to uklad sie skraca. Niewiele bo niewiele ale jak bylła juz wymieniana ze 3 raz to juz dużo sie skrócił wiec z pewnoscia przesuneło to toche tlumiki i nie wisza tak swobodnie jak powinny co prowadzi do rezonansu i nieprzyjemnego dzwieku. Miałem już tak pozrdrawiam:)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII
Dzięki.Na jutro jestem umówiony u mechaniora. Będzie wycinał plecionkę i wstawiał inna. Dam znać co i jak.