witam wszystkich użytkowników mam taki problem wymiałem zawieszenie przód całe kompletne amortyzatory i sprężyny po opuszczeniu auta na ziemię i przejechaniu kilku kilometrów i po ustawieniu geometrii zauważyłem ze prawa strona auta stoi wyżej niż lewa i to ok 1 cm a może nawet więcej sprężyny mam -6o mm i czy dobrze złożyłem zawiechę bo koło z oponą 165/70/R13 schowało się połowa profilu opony w nadkolu a u znajomego taka sama opona na takim samym wysokości zawieszeniu jest równa z rantem błotnika. całego Macphersona złożyłem zgodnie z instrukcją. co może być winą czy może Golfy 2 mają taką wadę wrodzoną z Wolfsburga
z góry dzięki jak by co to mam 1.6 TD ale to pewnie ma tyle do tego co nic
pozdrawiam
po wymianie zawieszenia przód krzywo stoi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Hmm turbo dieselek powiadasz. Z oriętowałbym sie ile waży silnik D a ile PB. Dużo ludzi mówi że D jest cięzszy i spręzyny od D są twardsze. Kumpel założył glebe do 1,9 TD i usiał -80 a gleba była -40. Co do centymertowej różnicy to jeśli chodzi o tył to te Cm mogą zaważyć gumy w belce które! uwaga po załozeniu gleby nalezy popuścić, przejechać sie po nierówności i dociągnąć. Z przodu może być inna poduszka amortyzatora. Jak dokładasz gume na spręzyny żeby jeszcze fure usztywnić to też możesz oszukać glebe. jak masz spring i założysz gume na dole to fura nie usiada, a jak założysz do góry fura usiada i sztywnieje.kwach89 pisze:mam 1.6 TD ale to pewnie ma tyle do tego co nic
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
Cała jedna strona siedzi nizej? czy tylko przód? czy moze tez tył od strony wlewu do baku? moze sprezyny sa roznej twardosci, sprawdz oznaczenia
stoi wyżej tylko prawy przód tył jest ok sprężyny mam nowe takie same