Miska olejowa

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

rosiaczek1989
Mały gagatek
Mały gagatek

Miska olejowa

Post autor: rosiaczek1989 » ndz lis 06, 2011 19:31

Witam. Nie wiem czy ten post bedzie w dobrym miejscu ale wrazie czego prosze o przeniesienie. Czeka mnie wymiana oleju i zauwazylem ze miska przy korku byla spawana. Boje sie ze jak odkrece korek to spaw pusci a nie chce jechac na wysysarke bo pierwsza wymiane w tym aucie tak wlasnie robilem. Wiec teraz pytanko. Czy jesli spaw pusci i bede musial kupic nowa miske to czy od wszystkich golfow IV pasuje czy bede musial szukac od takiego silnika jaki jest w moim aucie? Silnik to 1,9 tdi 130 km. Dzieki za wszystkie odpowiedzi:) pozdrawiam

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Miska olejowa

Post autor: Qto » ndz lis 06, 2011 19:45

Na pewno od każdego 1.9 TDI... 1.6 AEH, AKL APF, AVU...2.0 APK, AQY, AZG, AZH, AZQ

rosiaczek1989
Mały gagatek
Mały gagatek

Miska olejowa

Post autor: rosiaczek1989 » ndz lis 06, 2011 20:56

Dzieki serdeczne. Spruboje korek odkrecic i niech sie dzieje wola Panska :grin:

luke320
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Miska olejowa

Post autor: luke320 » sob lip 06, 2013 11:37

Nie będę zakładał nowego tematu bo mam podobny problem.
U mnie również jest spawana miska,dodatkowo nie ma ona korka spustowego.Od poprzedniego właściciela dowiedziałem się,że wysysał olej jakimś ustrojstwem.Zapewne
dlatego,że brak tego korka.Samochód to Golf3 1.6 AEA.Czy do tego silnika podejdzie każda
miska np. od AEE.Przeglądając Allegro za ori używkami zauważyłem,że jest sporo tych
misek metalowych.Nie widziałem żadnej podobnej do mojej.Moja jest aluminiowa.Czy tylko do niektórych silników wstawiali alumniniowe,czy mam szukać miski tylko do silnika AEA.
Z góry dzięki za odpowiedź.

Na szczęście obejdzie się bez wymiany miski.Śruba się znalazła :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”