Witam.
Coś strzela w zawieszeniu lub układzie jezdnym przy kręceniu kołami w miejscu (parkowaniu itd), myślałem, mechanik obstawił przegub, który miał porwaną gumę i pracował przez pewien czas bez smaru i z piaskiem oraz wodą. Przegub wymieniony a strzela coś nadal. Co to może być?
Coś strzela przy kręceniu w miejscu kierownicą.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
Prawdopodobnie poszlo Ci lozysko w poduszce amortyzatora. Skrecasz kantuje sprezyne, puszcza i strzal. Ja bym tak obstawial.
Również tak myślę, bo łożysko w kołach odpada, sworzeń takich dźwięków nie wydaje tak jak łożysko w kole, przegub był najwyraźniej OK ale nabrałem się przez tą rozdartą osłonę.
Czy jest to w jakikolwiek sposób niebezpieczne bo szykuje mi się w ten weekend duży przebieg?
Czy trzeba wymienić całą poduchę czy może samo łożysko poduszki? (da się to w ogóle łożysko wymienić?
Czy jest to w jakikolwiek sposób niebezpieczne bo szykuje mi się w ten weekend duży przebieg?
Czy trzeba wymienić całą poduchę czy może samo łożysko poduszki? (da się to w ogóle łożysko wymienić?
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
Ja z rozwalonym lozyskiem jezdzilem ze 4 mies i nie odczuwalem zadnych problemow tylko to zgrzytanie. W mk2 da sie wymienic samo lozysko w mk4 pewnie tez. Ale jak bedziesz zmienial cale poduchy to odrazu dwie strony.