rozpórka pod samochodem

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

PlatekVW
Nowicjusz
Nowicjusz

rozpórka pod samochodem

Post autor: PlatekVW » śr wrz 28, 2011 18:36

Witam . jak w temacie chodzi mi o coś co wyglada mi na jakąś rozpórke ktora jest przykrecana do podwozia. nie wiem do czego to słuzy bo nic nie jest tam podpiete itd. a wracajac do sedna sprawy.. wjechalem w coś i poprostu mi sie to urwało razem ze sróbą ktora idzie z podwozia wiec niemam jak nowej przykrecic.. i kolejne pytanie czy moge to przyspawać i jakie są konsekwencje jazdy bez tego ... jezeli czegoś nie rozumiecie prosze sie nie wkurzać tylko pomóc mi dojść do dobrego wniosku ;)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
matiz_1990
Ma gadane
Ma gadane

rozpórka pod samochodem

Post autor: matiz_1990 » śr wrz 28, 2011 18:44

Chodzi Ci o stabilizator? Najlepiej zrób zdjęcie :-) Ciężko wyczaić o co chodzi :-)

Golf III 1.9 TDI 1Z :D Mroczny Parchu;)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

rozpórka pod samochodem

Post autor: Paweł Marek » pt wrz 30, 2011 15:25

Masz takie dwie jedna z przodu druga z tyłu i służa gównie temu żeby tłumik nie spadł w razie urwania od korozji i na przykład nie przebił podłogi lub ktoś na niego nie najechał. Mocowane sa na śruby, ja i wiele osób nie zakłada tego w razie urwania się, ale powinna być, na sztywność karoserii nie wpływa specjalnie. Nowe śruby można wspawać .

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”