Wymiana łożyska czy całej piasty????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- MorpheusJG
- Nowicjusz
Witam ! Przeszukałem forum lecz nie znalazłem odpowiedzi. A mam taki problem ze moje przednie lożysko w Golfie z 2004 roku nadaje sie do wymiany. Ale mechanik powiedział że nie wymienia sie łożyska tylko całą piastę. Ale przecież te łożysko ktoś musiał wcisnąć a skoro wcisnął to i misi sie dać wycisnąć?? Cała piasta jest droga a tak sobie myślę ze zdejmę piastę troszkę ją podgrzeje i łożysko łatwo wyjmę.Może ktoś już to robił i napisze mi parę cennych wskazówek?? Dziękuję i pozdrawiam.
nie zawsze jest tak że jak dało się wcisnąć , to da się wycisnąć , mogę Ci podać kilka przykładów , nie znam MK V , ale słyszałem że łożysko samo nie jest wymienne
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
w mkV nie wciśniesz łożyska - nawet takowe nie występuje, piasta jest zewnętrzną częścią /obudową/ łożyska i wymienia się całość - inaczej niż w poprzedniku czyli Mk4
- MorpheusJG
- Nowicjusz
dziekuje za pomoc bylem u mechanika wymontowal piaste i teraz wiec o co chodzi macie racje trzeba kupic nowa piaste z lozyskiem wymiana prosta ze az szkoda gadac jedno co mnie zdziwilo to moment dokrecenia sruby piasty 180 Nm plus 180 stopni wooow bardzo duuzooo.