skrzypienie przy skrecaniu kierownica...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- danielson10
- Użytkownik
mam od pewnego czasu irytujacy problem zwiazany ze skrzypieniem czegos co nie potrafie zidentyfikowac, na poczatku byly to przypuszczenia oo sworzen wachacza (tak wiekszosc mi doradzala, znajomi i tutaj na forum), wymienilem sworzen i nici dalej to samo, tym razem na kanale dokladnie zidentyfikowalem miejsce z ktorego dochodzi ten cholerny odglos, otoż dochodzi on od strony kierowcy - przednie kolo z pod gumy ktora zaznaczylem na zdjeciu.
Teraz pytanie do Was, co to moze byc, co jest do wymiany? i jak to zrobic? prosze o pomoc, rady i wskazowki, najlepiej szczegolowy opis calego remontu jaki powinienem zrobic, bo chcialbym sobie to sam naprawic o ile bede w stanie.
Teraz pytanie do Was, co to moze byc, co jest do wymiany? i jak to zrobic? prosze o pomoc, rady i wskazowki, najlepiej szczegolowy opis calego remontu jaki powinienem zrobic, bo chcialbym sobie to sam naprawic o ile bede w stanie.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Kolego to guma tak skrzypi.
Zakup jakiś silikon w sprayu, pryśnij na gumę i już nie będzie skrzypieć. Możesz też użyć plaka.
Daj znać jakie efekty.
Chyba, że piszesz o osłonie przegubu kulowego na końcówce drążka kierowniczego - może on być zatarty i skrzeczy metal o metal. Kiedyś robiłem tak, że odchylałem tą gumową osłonę, rozgrzewałem smar i wlewałem pod gumę, aby przegub kulowy się dobrze nasmarował.
Zakup jakiś silikon w sprayu, pryśnij na gumę i już nie będzie skrzypieć. Możesz też użyć plaka.
Daj znać jakie efekty.
Chyba, że piszesz o osłonie przegubu kulowego na końcówce drążka kierowniczego - może on być zatarty i skrzeczy metal o metal. Kiedyś robiłem tak, że odchylałem tą gumową osłonę, rozgrzewałem smar i wlewałem pod gumę, aby przegub kulowy się dobrze nasmarował.
- danielson10
- Użytkownik
nie wydaje mi się ze to guma, guma nie wydaje takiego odgłosu nigdy..
prezesik25 powiedz mi w takim razie co znajduje się pod guma, posiadam smar do wysokich temperatur m in. do hamulców, pomoże jak nasmaruje to co znajduje się pod guma?
prezesik25 powiedz mi w takim razie co znajduje się pod guma, posiadam smar do wysokich temperatur m in. do hamulców, pomoże jak nasmaruje to co znajduje się pod guma?
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
o którą ci chodzi - przegub, czy końcówka drążka?danielson10 pisze:co znajduje się pod guma?
- danielson10
- Użytkownik
tą dużą widoczną na pierwszym planie, bo spod tej gumy dochodzi skrzypienie
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
to jest skrzypienie czy stukanie? Guma od przegubu na pewno nie będzie skrzypieć.Jak to stukanie przy skręcie to przegub masz do wymiany
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
- danielson10
- Użytkownik
jak wczesniej juz pisalem to jest skrzypienie badz zgrzytanie nawet czasami, jadac po dziiurach slychachac tez skrzypienie od tego. nie mam pojecia co to jest..
w poniedzialek wjade jeszcze raz na kanal i sprawdze czy da sie zdjac ta gume i co sie pod nie dzieje o ile mozna ja potem bez problemowo zalozyc?..
w poniedzialek wjade jeszcze raz na kanal i sprawdze czy da sie zdjac ta gume i co sie pod nie dzieje o ile mozna ja potem bez problemowo zalozyc?..