uszkodzone zawieszenie?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- pawelek1z2
- Użytkownik
uszkodzone zawieszenie?
Witam. w sobotę, moja ukochana siostra zaliczyła mega dołek i podarła mi oponę na uszkodzonym asfalcie ( nóweczkę 195/55 r15 ). oczywiscie opona juz zamowiona, czekam na nia... a w tym momencie zalozylem zapas, ( 185/60 r14 ) jednak nie zwrocilem uwagi na stan gumy.. wydaje mi sie ze scina troche zewnetrzna strone bieznika.. a moze taka byla nie pamietam. czy to moga byc objawy uszkodzonego zawieszania? czy tez roznicy w rozmiarze kol? mozna powiedziec ze samochod zaliczyl 3 sporej wielkosci dziury, az wypadly oslony glosnikow...
-
- Forum Master
Re: uszkodzone zawieszenie?
przewaznie jak tak zbiera to zbieznosc jest do zrobienia.Musialbys pojechac na stacje jakas ,ktora sie tym zajmuje i powiedza Ci co i jak .Zalezy tez jak dlugo po tych doklach samochod jechal.Jak dlugo to moglo sie zdarzyc tak ,ze po tym wjezdzie w dziure przestawia sie ustawienia i scina.
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
- pawelek1z2
- Użytkownik
uszkodzone zawieszenie?
no tak. szkoda byłoby nową oponę niszczyć... czyli zaaraz po jej założeniu jadę na zbieżnosć. i oby na tym sie konczyło, bo tak na oko wydaje mi się, że lewa poduszka amortyzatora jest wyżej niż prawa.. oby to złudzenie było.
-
- Forum Master
Re: uszkodzone zawieszenie?
oby tylko na tym.Ja po wymianie lozyska z przodu jechalem na zbieznosc tylko.Okazalo sie ,ze drazki i laczniki wywalone byly i zeby robic zbieznosc to doszlo.Ku memu zaskoczeniu zamiast tylko planowanej zbieznosci poszly 4stowki...
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
- pawelek1z2
- Użytkownik
uszkodzone zawieszenie?
oponę dostałem, felga prosta, wyważona, montaż po znajomości gratis. Pojechałem na stację diagnostyczną, na szarpaki, oględziny i zbieżność - bez zastrzeżeń - oprócz tego, że druga opona jest wybulona.. ehh. jak nie urok to ... kaczka;p