Hehe bywa i tak A co z tym tyłem, perki??perki pisze:co najlepsze te co kupowalem byly drozsze od tych z ASO
Przod i tyl skrzypi na minimalnych nierownosciach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Progresywny
- Lubie to!
Re: Przod i tyl skrzypi na minimalnych nierownosciach
Bolson Tdi pisze:Hehe bywa i tak A co z tym tyłem, perki??perki pisze:co najlepsze te co kupowalem byly drozsze od tych z ASO
to jednak przod tylko skrzypial
truckman, ja kupuje zawsze ori czesci ale nie w aso
jeszcze mi reczny skrzypi od roku
truckman, ja kupuje zawsze ori czesci ale nie w aso
no to teraz sie przejechales
-
- Forum Master
Przyłącze się do wątku...
U mnie coś skrzypiało pukało, gumy stabilizatora był w słabej kondycji więc wymieniłem na ori VW... po wymianie niby było ok jakieś 2 dni i coś zaczęło pukać i skrzypieć po prawej stronie tak jak przed wymianą... Jak popada deszcz albo po myciu nic nie słychać... nie wiem czy to znowu guma ? Jak przycisnę samochód na postoju na dół to zaczyna skrzypieć w momęcie jak się podnosi. Objaw jakby guma... tylko to pukanie coś mi nie pasuje, skoro gumy są nowe to ok skrzypi, ale pukanie?? dziś polałem gumę wodą mając nadzieję że przestanie i będę przekonany że to ona, ale skrzypienie nie ustało. Nie chciałem stosować wd40 ze względu na niekorzystny wpływ na gumę. Co proponujecie zrobić?
U mnie coś skrzypiało pukało, gumy stabilizatora był w słabej kondycji więc wymieniłem na ori VW... po wymianie niby było ok jakieś 2 dni i coś zaczęło pukać i skrzypieć po prawej stronie tak jak przed wymianą... Jak popada deszcz albo po myciu nic nie słychać... nie wiem czy to znowu guma ? Jak przycisnę samochód na postoju na dół to zaczyna skrzypieć w momęcie jak się podnosi. Objaw jakby guma... tylko to pukanie coś mi nie pasuje, skoro gumy są nowe to ok skrzypi, ale pukanie?? dziś polałem gumę wodą mając nadzieję że przestanie i będę przekonany że to ona, ale skrzypienie nie ustało. Nie chciałem stosować wd40 ze względu na niekorzystny wpływ na gumę. Co proponujecie zrobić?
- Progresywny
- Lubie to!
poolak2006, a mi sie wydaje, że to taki zbieg okoliczności sie zrobił i to pukanie to co innego.. poprostu coś zaczęło sie zużywać. Postawić tu można na wiele, od sworzni/tulei na wahachu... aż po drązki, amory, czy końcówki...
Co do skrzypienia gumek, to proponuję tym wd40 psiknąć (chociaż w niewielkich ilosciach). To nie prawda że zaraz Ci gume szlag trafi! Spróbuj śmiało i sie przejedź czy tam docisnij auto jak stoi, bo do tych gumek to naprawde przekoniania nie ma.. i w tym przypadku ludzie na ASO też krzycza A pozniej bedziemy gdybać co może pukać.
Aha... a jak wymieniłeś te gumy to pukanie ustało ???
Co do skrzypienia gumek, to proponuję tym wd40 psiknąć (chociaż w niewielkich ilosciach). To nie prawda że zaraz Ci gume szlag trafi! Spróbuj śmiało i sie przejedź czy tam docisnij auto jak stoi, bo do tych gumek to naprawde przekoniania nie ma.. i w tym przypadku ludzie na ASO też krzycza A pozniej bedziemy gdybać co może pukać.
Aha... a jak wymieniłeś te gumy to pukanie ustało ???
-
- Forum Master
Końcówki i drążki wymieniałem więc to odpada, po wymianie ze 2 dni (zrobione jakieś 20km )był spokój ale to mógł być zbieg okoliczności. Podczas jazdy tak to słychać jakby coś luźno było... właśnie te gumy też mi coś nie pasują bo by skrzypiało a tu takie głuche pukanie...
- Progresywny
- Lubie to!
To w takim bądz razie mi to wygląda na łączniki stabilizatora (nie wykluczam również tulei na wahaczu). Weź złap ręką te lączniki i poruszaj, zobacz czy luzów nie mają, bo one tez potrafia bigosu narobic z tymi stukami