Sprężyny przód od TDI do benzyny 1.4 16v
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- mirek99mtg
- Mały gagatek
Witam
Czy ktoś montował sprężyny od 1.9 TDI lub SDI do benzynki 1.4 16v ? Ile cm przód idzie do góry? Jeśli ktoś ma to proszę podać wymiar od osi koła do nadkola.
Czy ktoś montował sprężyny od 1.9 TDI lub SDI do benzynki 1.4 16v ? Ile cm przód idzie do góry? Jeśli ktoś ma to proszę podać wymiar od osi koła do nadkola.
a po co chcecie wymienić przeznaczone dla innego obciążenia - nie prościej zastosować tuleje podnoszące?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Czy po zastosowaniu tulei trzba przestawić geometrię zawieszenia?
- mirek99mtg
- Mały gagatek
Rozważałem tuleje, koszt mały 16 zł/szt oryginały VW, ale to tylko zwiększa prześwit a skok roboczy sprężyny zostaje taki jaki jest i dobijanie też zostaje. Zamówiłem sprężyny od benzyny 1.8, wydają się być pośrednie między 1.4 a tdi. Jak zamontuje to napiszę jaki jest efekt. Co do zbieżności to nic się nie powinno zmienić ale sprawdzić nie zaszkodzi.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Nie montuje sie sprężyn od silniczka 1,4 do TDI bo usiądzie o wiele więcej i w ogóle nie będzie to jechało jak w kaście z silnikiem 1,4. Sprawdziłem to. Założyłem -40 na przód a sie zrobiło z -70 i wylało wszystkie amory. Pozdro .
z kolei w waszym przypadku to nie wiem.. po winno być odwrotnie niż do sytuacji jaką opisałem
z kolei w waszym przypadku to nie wiem.. po winno być odwrotnie niż do sytuacji jaką opisałem
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
niestonefree pisze:Czy po zastosowaniu tulei trzba przestawić geometrię zawieszenia?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Zakupiłem ORI w ASO ... koszt 60 zł ... i nazywają się dokładnie CZĘŚĆ DYSTANSUJĄCA nr 1J0 412 311 do MK4 varianta .... zastosuję to powiem ,bo w torbie leżą i tak ze mną śmigają po kraju ...
Z tego co wiem ... nic nie trzeba ustawiać itp .. montuje się je pod łożysko ... na amorku
Z tego co wiem ... nic nie trzeba ustawiać itp .. montuje się je pod łożysko ... na amorku
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Do dyskusji o podnoszeniu zapraszam do wątku w linku
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=77&t=273669" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=77&t=273669" onclick="window.open(this.href);return false;