Szybkie zdzieranie opon po wymianie maglownicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotreldiablo
- Ma gadane
Witam, zaraz po kupieniu auta i przejechaniu 10 tys km zauważyłem że autko drze mi opony. Pojechałem na stacje diagnoz i stwierdzono luzy na maglownicy. Tak jeździłem 3 miesiące wymieniłem maglownice i kupiłem nowe opony, po 2 tyg są bardzo mocno obdarte po wewnętrznych stronach. Czy to zbierzność źle ustawili ? Różnie kombinowałem zmierzyć kont pochylenia kół, nie wiem czy dobrze kombinowałem. Ile kosztuje usunięcie takiej usterki, zmieszczę się w 100zł ?
PIOTR
- seba198666
- Gadatliwa bestia
powinieneś sie zmieścić. ja za ustawienie zbieżności i pochylenia kół płaciłem 60 zł. od tego trzeba zacząć i zrób to szybko bo szkoda kolejnych opon
seba
- piotreldiablo
- Ma gadane
Re: Szybkie zdzieranie opon po wymianie maglownicy
o 60zł to by było bardzo fajnie, jutro się postaram pojechać z samego rana. Zastanawia mnie jak oni ruszą te końcówki drążków
PIOTR
- seba198666
- Gadatliwa bestia
- piotreldiablo
- Ma gadane
A po ustawieniu zbieżności i kąta pochylenia da rade przejeździć na tych oponach do końca sezonu ?
PIOTR
Jak ci się niebiescy nie doczepią i przeglądu nie masz w tym okresie, to czemu nie. Jeszcze tak tragicznie to nie wygląda.
To tanio, w KRK od 80-100 pln, za geometrię i zbieżność. U Ciebie to wygląda na złą geometrię kół, a oponki wszystkie 4 tak przytarte? Jeśli tylko 2, to pasuje je dać na tył.seba198666 pisze:powinieneś sie zmieścić. ja za ustawienie zbieżności i pochylenia kół płaciłem 60 zł. od tego trzeba zacząć i zrób to szybko bo szkoda kolejnych opon