Konserwacja podwozia

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Herwolf
Mały gagatek
Mały gagatek

Konserwacja podwozia

Post autor: Herwolf » wt mar 29, 2011 22:20

Witam. Moze mi ktoś opisać jak nalezy prawidłowo zabezpieczyć podwozie. Juz kupiłem preparat o nazwie bitgum ale musze jeszcze wiedziec co do tego potrzeba i jak robic. Z gory dzieki

Awatar użytkownika
VWaldini81
LDZ
LDZ

Konserwacja podwozia

Post autor: VWaldini81 » śr mar 30, 2011 13:48

Mycie podwozia karcher-em, to pomoże w wypłukanie piasku z zakamarków. Czyszczenie ognisk rdzy za pomocą wiertarki ze szczotka drucianą lub szlifierka kontowa. Zmalowanie powierzchni wyczyszczonych podkładem. No i malowanie lub natryskowo, zależy jak gęsty jest bitgum. :bigok:

Obrazek

Herwolf
Mały gagatek
Mały gagatek

Konserwacja podwozia

Post autor: Herwolf » śr mar 30, 2011 16:17

Zrobilem tak jak mowisz tylko pomogl mi przy tym ojciec ktory juz wczesniej to robil jeszcze na dużym fiacie ;) wszystko identycznie jak ty czyli standardową procedura. Mam jeszcze jedno pytanie sierpy blotnikow troche koroduja czy mozna jakims domowym sposobem je zrobic bez lakiernika?

Awatar użytkownika
VWaldini81
LDZ
LDZ

Re: Konserwacja podwozia

Post autor: VWaldini81 » śr mar 30, 2011 19:31

Jeśli nie spodziewasz się dziur to najpierw oklejamy taśmą papierową na około części zardzewiałej, by nie zarysować większej powierzchni. Później szlifujemy do zdrowej blachy.Szlifujemy papierem 120 i szpachlujemy.Docieramy różnymi papierami. Malujemy podkładem. Matujemy pod lakier 1200.Można zamówić spray z kolorem nadwozia.(jeśli nie posiadamy kompresora i pistoletu)Można okleić do malowania(powstaną ranty na łączeniach) ale jak są to nie wielkie reperaturki to proponuje nie bawić w oklejanie i malowanie od razu. Prze kurzenie spolerujemy a ranty ciężko będzie wyrównać. Proponuje tak to zrobić! :bigok:

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”