Konserwacja podwozia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Konserwacja podwozia
Witam. Moze mi ktoś opisać jak nalezy prawidłowo zabezpieczyć podwozie. Juz kupiłem preparat o nazwie bitgum ale musze jeszcze wiedziec co do tego potrzeba i jak robic. Z gory dzieki
- VWaldini81
- LDZ
Konserwacja podwozia
Mycie podwozia karcher-em, to pomoże w wypłukanie piasku z zakamarków. Czyszczenie ognisk rdzy za pomocą wiertarki ze szczotka drucianą lub szlifierka kontowa. Zmalowanie powierzchni wyczyszczonych podkładem. No i malowanie lub natryskowo, zależy jak gęsty jest bitgum.
Konserwacja podwozia
Zrobilem tak jak mowisz tylko pomogl mi przy tym ojciec ktory juz wczesniej to robil jeszcze na dużym fiacie wszystko identycznie jak ty czyli standardową procedura. Mam jeszcze jedno pytanie sierpy blotnikow troche koroduja czy mozna jakims domowym sposobem je zrobic bez lakiernika?
- VWaldini81
- LDZ
Re: Konserwacja podwozia
Jeśli nie spodziewasz się dziur to najpierw oklejamy taśmą papierową na około części zardzewiałej, by nie zarysować większej powierzchni. Później szlifujemy do zdrowej blachy.Szlifujemy papierem 120 i szpachlujemy.Docieramy różnymi papierami. Malujemy podkładem. Matujemy pod lakier 1200.Można zamówić spray z kolorem nadwozia.(jeśli nie posiadamy kompresora i pistoletu)Można okleić do malowania(powstaną ranty na łączeniach) ale jak są to nie wielkie reperaturki to proponuje nie bawić w oklejanie i malowanie od razu. Prze kurzenie spolerujemy a ranty ciężko będzie wyrównać. Proponuje tak to zrobić!