Wymiana uszczelki pod kolektorem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam na dniach chcial bym wymienic uszczelke pod kolektorem wydechowym.Moze ktos cos by mi podpowiedzial jak co z czym od czego zaczac itp..?? jakie uszczelki musze kupic moze nowe sroby czy musze dematowac turbine? i czy wystepuja przy tym jakies wieksze problemy tzn z odkreceniem srob???
Uszczelek! NIE USZCZELKI 4szt bo takie są .. Co do demontażu turbiny to opisz swój silnik typ. bo w jednych się demontuje turbinę a w innych jest z kolektorem .. Tak jest np.. ALH AHF AUY AJM turbosprężarką garrett i w tych modelach sa nakretki kołnierzowe 6 kątne M8 samo zabezpieczające i pod nią podkładka , więc kolektor założony jest na tzw, śrubach dwustronnych /szpilkach .. W silniku AGR Np. turbina jest przykręcana śrubą m8 do kolektorathe flock pisze:Witam na dniach chcial bym wymienic uszczelke pod kolektorem wydechowym
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
W twoim silniku jest cała uszczelka , bo piszesz o turbinie i mnie zmyliło . Przykręcany 13 nakrętkami m8 i jeszcze oslony cieplne itp. .Uszczelkę kupisz nakrętki też w ASOthe flock pisze:Oznaczenie silnika to AGU
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Re: Wymiana uszczelki pod kolektorem
Napisalem o turbinie bo jest turbina Moze jakies wskazowki od czego zaczac demontaż?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
od zimnego browrathe flock pisze:Moze jakies wskazowki od czego zacząć demontaż?
wszystko dookoła odkręcasz a na końcu szpilki co trzymają kolektor
Witam, a jakie miałeś objawy że wymieniasz uszczelke ? Też mam AGU i jak postoi nockę i go odpalam to przez 4 do 5 minut strasznie głośno chodzi , jak bym miał wydech z przodu auta , od plecionki do wydechu wszystko sprawdziłem i jest cacy został własnie kolektor i flansza do plecionki.
Jakie są objawy pękniętej turbiny od strony ciepłej ?
Jakie są objawy pękniętej turbiny od strony ciepłej ?
Re: Wymiana uszczelki pod kolektorem
Dzieki Obiawy okopcona pokrywa klawiatury kolo kolektora swad spalin w srodku.Ostatnio wymienialem wydech (od kata)reszta wydaje sie byc ok