montaz ABS golf III TDI

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
adrian43
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

montaz ABS golf III TDI

Post autor: adrian43 » ndz wrz 19, 2010 18:01

mam pytanie planuje zamontowac abs do mojego golfa co mi bedzie potrzebne? z tylu mam bebny ale planuje kupic cala belke z tarczami i z abs wiec co potrzebuje ze zalozyc? sterownik i inna pompe ?i co jescze?

wyglenda.k
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

montaz ABS golf III TDI

Post autor: wyglenda.k » pn wrz 27, 2010 19:39

musisz założyć pompę sterowanie 4 czujniki tzn tył najlepiej belka tarcze z auta które miało abs bo nie wiem teraz jak to dokładnie tam wygląda gdzie dokładnie jest to słoneczko i przod to samo przeguby z charakterystycznymi ząbkami i to by było na tyle jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić

[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=283325[/url]

Awatar użytkownika
sekator87
gr. świętokrzyska
gr. świętokrzyska
Kontakt:

montaz ABS golf III TDI

Post autor: sekator87 » pn wrz 27, 2010 19:47

w mk3 nie ma przebugów z ząbkami od ABSu. Tylko na piaście jest takie kółko z otworami prostokątnymi także musiałbyś z przodu zmienić także piasty.

Mój prawie GTI
/\ 22 str. Moja rajdówka - szukam sponsora /\
Komputerowa Diagnostyka VAG. Starachowice i okolice.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

montaz ABS golf III TDI

Post autor: Paweł Marek » pn wrz 27, 2010 23:06

mając tylną piasty ze zwrotnicami pod ABS z przodu http://allegro.pl/vw-golf-iii-1-9-td-pi ... 16207.html" onclick="window.open(this.href);return false;
czujniki z kablami, następnie sa dwie opcje, kupujesz zestaw do mk3 z pierwszych lat produkcji czyli sterownik pod kanapę i pompę ABS, albo w nowszych pompa abs razem ze sterownikiem, wiązki, przekaźniki, kontrolkę do kabiny.
Uważam że bawić się nie warto w kompletowanie z pojedyńczych elementów, jeśli już to demontować całość z golfa przywiezionego na części, bo inaczej mimo że części na szrotach są tanie to kompletowanie całości pojedyńczo zajmie dużo czasu i będzie kosztować. Ale to Twój czas i chęci.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

szpak121
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: montaz ABS golf III TDI

Post autor: szpak121 » ndz lis 07, 2010 13:57

Witam. Jeżeli chcesz zamontować abs do golfa to będziesz potrzebował:
- całą pompę hamulcową z ABS
- cztery rurki hamulcowe (dwie przednie pompa- wężyki przy zaciskach i dwie tylne pompa - korektor siły hamowania). Rurki różnią się kształtem i długością przy samej pompie
- jeżeli masz tylną belkę na tarcze z ABS
- do przodu zwrotnice z piastami z ABS (czujnik jest w zwrotnicy a pierścień na piaście )
- sterownik ABS (zamontowany pod tylną kanapą)
- całą wiązkę elektryczną z 2 przekaźnikami
- kontrolkę ABS
Powiem, że bardzo pracochłonne ale do zrobienia. Ja u siebie zamontowałem i działa bez zastrzeżeń.

kamillo1996
Nowicjusz
Nowicjusz

montaz ABS golf III TDI

Post autor: kamillo1996 » sob lis 30, 2013 12:11

szpak121, a mozna wiedziec ile zaplaciles za czesci+ montaz ABS bo chce wlasnie sobie zamontowac taki system.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”