na zimnym silniku chodzi jakby był dziurawy tłumik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
od dłuższego czasu mam problem z tłumikiem,na zimnym chodzi jakby był dziurawy,zaglądałem pod spód a tam nie ma żadnych przedmuchów,dałem sobie spokój aż do dzisiaj kiedy mój kolega powiedział że ma tak samo w swojej octavii,czy to może być katalizator?
- rezystor22
- VWieśniak
- Kontakt:
Skoro sprawdzałeś i nie ma przedmuchów to tłumik może jest ok... a nie czasami silnik się trzęsie i 'przerywa' jak jest zimny ?
Pająk - najlepszy przyjaciel elektronika.
-
- Nowicjusz
Re: na zimnym silniku chodzi jakby był dziurawy tłumik
Z tym silnikiem sprawdzałem i niby są minimalne drgania tylko mi się wydaje że to jest normalne,a z kolei jeśli chodzi o przerywanie to jak się siedzi na siedzeniu od kierowcy to czuć pod tyłkiem jakieś drgania(przerywanie) spod spodu
Re: na zimnym silniku chodzi jakby był dziurawy tłumik
Łacznik elastyczny ukł. wydechowego masz do wymiany, to jest ta część ktora łaczy wydech z silnika do rur. Koszt ok 90 - 100 zł. Ostatnio przerabiałem to w audi A4 i objawy miałem te same, wymieniłem i bajka.. pozdroszychus19-84 pisze:Z tym silnikiem sprawdzałem i niby są minimalne drgania tylko mi się wydaje że to jest normalne,a z kolei jeśli chodzi o przerywanie to jak się siedzi na siedzeniu od kierowcy to czuć pod tyłkiem jakieś drgania(przerywanie) spod spodu
Występuje też pod nazwą złącze elastyczneVii pisze:Łacznik elastyczny