Stabilizator przedni Golf II
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam pytanie czy stabilizator z golfa NP. GTI jest grubszy od stabilizatora z np zwtkłęgo 1.6 czy 1.8 ? czy może są takie same?
z góry dziękuje za odpowiedź... Oxim

z góry dziękuje za odpowiedź... Oxim
mój golfik MK2: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3073862#3073862
						- 
				wojtas4589
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
podobno są takie same, dopiero w golfach IV były dwie różne grubości, przynajmniej kiedyś tak mi w sklepie powiedzieli

- Viriss
- Diesel Power 
- Auto: Audi
- Silnik: 1z
Oxim, W Mk2 były 2 rodzaje. chyba 17 i 19 mm ale nie pamiętam dokładnie.

aha no właśnie muszę to wiedzieć bo bufuje golfa od podstaw a chcem go powzmacniać na maxa a stabilizatora wogóle nie mam  poczekamy może jescze ktoś się wypowie co ma jakiegoś mocnego GTI
 poczekamy może jescze ktoś się wypowie co ma jakiegoś mocnego GTI

poczekamy może jescze ktoś się wypowie co ma jakiegoś mocnego GTI
 poczekamy może jescze ktoś się wypowie co ma jakiegoś mocnego GTImój golfik MK2: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3073862#3073862
a stabi z seata ibizy cupry 1999 rok dopasuje do golfa 2? jakich łączników użyć? stabi ma 19mm.

Mk 2 ABF
						- Johnatan
- VWGolf.pl Killer 
- Kontakt:
Stabilizator kup obojętnie jaki (chodzi o grubość) , a przy okazji grzebania wymień gumy na takie jaki kupiłeś drążek. gumki w sankach 20zł i łączniki febi 27zł sztuka.

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
a jak będzie z ibizą cuprą wyżej wspomnianą? rok 1999, silnik abf.
dopasuje to do dwójeczki czy nie?
w seacie były takie dziwne łączniki, asymetryczne.
łączniki chyba takie były w ibizie:

jakich do dwójki użyć?

dopasuje to do dwójeczki czy nie?
w seacie były takie dziwne łączniki, asymetryczne.
łączniki chyba takie były w ibizie:

jakich do dwójki użyć?
Mk 2 ABF
siema. Ja w swoim projekcie 1.8 turb o w mk2 zastosowalem stabilizator od G60  Dokladnie z corrado. Z tego co wiem to w wersji GTI stabilizator byl grubszy niz w wersjach ubozszych a do G60 dany byl najwiekszy z tego wzglegu ze musial on najwiecej udzwignac
 Dokladnie z corrado. Z tego co wiem to w wersji GTI stabilizator byl grubszy niz w wersjach ubozszych a do G60 dany byl najwiekszy z tego wzglegu ze musial on najwiecej udzwignac 

Dokladnie z corrado. Z tego co wiem to w wersji GTI stabilizator byl grubszy niz w wersjach ubozszych a do G60 dany byl najwiekszy z tego wzglegu ze musial on najwiecej udzwignac
właśnie o to mi chodzilo dzięki Juby90, też szukam jak najgrubszego bo mój projekt który robie  to 1.3 turbo silnik PY

mój golfik MK2: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3073862#3073862
						- grzeh750
- Mały gagatek 
- Kontakt:
Cześć, odświeżę co nieco ten temat ponieważ jest jedyny jaki znalazłem na interesujący mnie temat.
Mianowicie- nadszedł czas zająć się przednim zawiasem i wyszło mi że jest coś nie tak z grubością drążka stabilizatora, Golf II GTD z silnikiem SB, wszyscy podają że były dwie grubości drążka 17 i 19 mm a u mnie jest 18 mm i jakie gumki mam założyć? 17 będą za ciasne i nawet jak wcisnę na siłę to je szybko szlag trafi a w 19 będzie telepał jak teraz , niech mnie może ktoś znający lepiej temat uświadomi jak to jest z tymi drążkami.

Mianowicie- nadszedł czas zająć się przednim zawiasem i wyszło mi że jest coś nie tak z grubością drążka stabilizatora, Golf II GTD z silnikiem SB, wszyscy podają że były dwie grubości drążka 17 i 19 mm a u mnie jest 18 mm i jakie gumki mam założyć? 17 będą za ciasne i nawet jak wcisnę na siłę to je szybko szlag trafi a w 19 będzie telepał jak teraz , niech mnie może ktoś znający lepiej temat uświadomi jak to jest z tymi drążkami.

Patrz w lusterka, spójrz dwa razy, GOLFY SĄ WSZĘDZIE
- Semian
- Gadatliwa bestia 
- Kontakt:
18 mm  mozliwe ze sie farba wytarla ,  tak jak piszesz golf 2/jetta a2   wychodzila z gruboscia  17 i 19 mm , ja obstawiam ze masz  19

projekt jetta coupe 2
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3286710#3286710
						http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3286710#3286710
- grzeh750
- Mały gagatek 
- Kontakt:
Dzięki Semianek, też tak kombinowałem, ale wolałem się upewnić czy faktycznie mam rację.

Patrz w lusterka, spójrz dwa razy, GOLFY SĄ WSZĘDZIE
- 
				BzdynekAJAX
- Nowicjusz 
- 
				wojtas4589
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
nic tam się nie wytarło tylko poprostu jest 18mm, u siebie zmieniałem i też mierzyłem i było 18 więc założyłem gumki 17mm. Kazdy powtarza że były 17 i 19 stabilizatory, ale czy jest ktos, kto wie to z własnej praktyki a nie wyczytał na forum i powtarza. Ma ktoś taki stabilizator 19mm w mk2?