[mk4] Wymiana pompy wspomagania (problem z wyborem)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Wymiana pompy wspomagania (problem z wyborem)
Pompa wspomagania zaczyna przeciekać i zastanawiam się co wybrać na wymianę, macie jakieś sprawdzone zamienniki bo oryginału brak. Bez jej odkręcenia nie jestem w stanie odczytać numerów. Octavia 1.6 BFQ 2003r etka niby pokazuje 1J0422154H ale nie jestem pewny. Dodatkowo były pompy ZF i Kayaba, czy można je stosować zamiennie? Jeszcze róznią się ciśnieniem 90, 95, 105 bar, te najmocniejsze chyba do diesli szły.
- indigo1975
- Użytkownik
- Auto: vw golf 3 gtd/vw scirocco
[mk4] Re: Wymiana pompy wspomagania (problem z wyborem)
Kup tej firmy Borsehung ,ja mam i jestem zadowolony poza tym maglownice tej firmy szly na pierwszy montaz w vw. Mialem taka nowa w rekach i miala zeszlifowany nie calkiem znak VW\AUDI
indigo1975
Ta pompa Borsehung u ciebie też w rzeczywistości była to TRW, bo podobno głośno pracuje, jak jest u ciebie? Ciekawie też wygląda Bosch który ma na obudowie znaki ZF.
- indigo1975
- Użytkownik
Ja kupilem nowa Borsehung i pracuje bez zarzutu ,nie wydaje zadnego halasu.Nie pamietam jaka mialem wczesniej ale chyba Bosch byl. A maglownice Borsehung tak jak pisalem szly jako vw'audi .Jak bys taka zamontowal to bys nie uwierzyl jak lekko potrafi chodzic wspomaganie -lzej niz elektryczne w golfie 5 z ktorym porownywalem. Pompe chcesz nowa czy uzywke?
indigo1975
Raczej nową bo te używki z allegro to już swoje lata mają a niektóre wyglądają gorzej niż moja. A tego Borsehunga to do jakiego konkretnie auta zakładałeś?
- indigo1975
- Użytkownik
Golf 3 po swapie silnika z golfa 4
indigo1975