Egr w golfie 4 1.6 fsi 2002r
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie otóż mam pytanie czy golfie 4 1.6 fsi 2002r 110km tylko wyczyścić i zaślepić egr czy trzeba jeszcze nadgrać program aby komputer był bez tego egr ? jaki koszt mniej więcej takiej przyjemności by wyniosła ? chce to zrobić ponieważ autko zawsze odpala i wszystko gra , ale po przejechaniu większych ilości km po zgaszeniu go , i ponownym odpalenie niekiedy zaczyna mulic się po dodaniu gazu i gaśnie , i po ponownym odpaleniu dochodzi do 1 tys obrotów i znów gaśnie i trzeba troszkę odczekać aby odpalił , podczas jazdy nigdy nie zgaśnie, tylko problem jest po zgaszeniu go po ponownym odpaleniu niekiedy i jeszcze jedno pytanie otóż po zmienia silnika zauważyłem ze taka plastikowa cześć, jak by membrana została uszkadzana i ta cześć była przymontowana do wężyka która zassysa powietrze, wiec wyjąłem ten plastik i tak rurka po odpaleni silnika wciąga powietrza, czy tak może być, bez tej części ?
+ dodaje zdj gdzie znajdowała się ta plastikowa cześć dołączona do tego wężyka
+ dodaje zdj gdzie znajdowała się ta plastikowa cześć dołączona do tego wężyka
-
- VWGolf.pl Killer
Jakie błędy,sprawdzałeś ?...nie wydaję mi się że to przez egra...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Tzn myślałem ze te objawy przez egr, bylem u kilku mechaników i nikt nie moze poradzić sobie z takimi objawami, teraz bylo 2 msc spokoju myslalem ze to ustalo a teraz znow, zrobilem do miasta 15 km potem z miasta 15 pokrecilem sie po okolicy i stanolem u kolegi, po 5 minutach chcialem odjechac i po wrzuceniu jedynki i dodaniu gazu auto doszlo do 2 tys obrotow i zaczelo szarpac i spadac z obrotow az zgaslo, po poczekaniue 10 min i odpaleniu go auto normalnie ruszylo, a jak bym go od razu probowal odpalic to auto nie wstakuje na obroty i czas odpalenie wydluza sie
a ta plastikowa czesc podpieta do rurki ktora zassysa powietrze to co to ? jakis silownik klapy dolotowej czy cos, ale potrzebne to skoro bez tego juz jakis czas jezdze i jest ok
a ta plastikowa czesc podpieta do rurki ktora zassysa powietrze to co to ? jakis silownik klapy dolotowej czy cos, ale potrzebne to skoro bez tego juz jakis czas jezdze i jest ok
Zapewne masz zawór sterowany elektrycznie. Odepnij z niego wtyczkę i zobacz czy się polepszy.
-
- VWGolf.pl Killer
na 100 % elekt...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
i co, odpalić silnik i wypiąć wtyczke i tak jeżdzić ? sprawdzic jak bd sie auto zachowywac ?
-
- VWGolf.pl Killer
Tak powinno chodzić normalnie, jedynie czeka wywali...
Na desce bedzie ten czek ? panowie ja się na tym nie znam wiec mam nadzieje ze nie wpuszczacie mnie w maliny .
-
- VWGolf.pl Killer
Tak...
ale odlaczenia wtyczki od niego i tak chyba nic nie da poniewaz caly czas on bedzie niezaslepiony i bedzie w komputerze