Buczenie podczas jazdy ( Hamulce ? )
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam serdecznie ,mam do Was zapytanie , ostatnio podczas wolniejszej jazdy coś buczy mi z tyłu samochodu ,i nie sa to łożyska bo charakterystyczny ich dzwiek znam , poza tym przy jezdzie z wieksza predkoscia problem ustępuje. Co moze być objawą takiego buczenia ? Tak słychac jakby ten dzwiek dochodził z tyłu z tarcz hamulcowych. Dzieki za odpowiedz.
Witam
Podnies koło i przekrec ręką,będziesz słyszał bądź złap za nie i poruszaj na boki (czasami jak mocno wybite łożysko to koło lata na boki).Mówisz ze to nie łożysko a może tak być.Zmieniałeś ostatnio opony?Może to one
Pozdrawiam
Podnies koło i przekrec ręką,będziesz słyszał bądź złap za nie i poruszaj na boki (czasami jak mocno wybite łożysko to koło lata na boki).Mówisz ze to nie łożysko a może tak być.Zmieniałeś ostatnio opony?Może to one
Pozdrawiam
Oponek nie zmieniałem , a sądze ze to nie lozysko bo przy wiekszych predkosciach nic nie slychać ,słychac jak auto się praktycznie toczy ,lub rozpędza.
-
- VWGolf.pl Killer
pęd powietrza zagłusza hałas jak kolega wyżej mocno kręcić kołami lub ręką sprawdzić równość bieżnika opony może wyząbkowanyrazor484 pisze:a sądze ze to nie lozysko bo przy wiekszych predkosciach nic nie slychać
-
- Nowicjusz
Re: Buczenie podczas jazdy ( Hamulce ? )
Mi też kiedyś buczało aż karoserią mi drżało.I było to łożysko w kole,więc koła w górę i posprawdzać które.