SWAP mocarnego 1.9tdi 90km
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam. Z góry uprzedzam, że jestem laikiem w tej dziedzinie i proszę o wyrozumiałość.Do rzeczy, posiadam Golfa 3 w opłakanym stanie blacharskim z niezniszczalnym 1.9 90km. I pomyślałem, żeby kupić samą karoserie audi a4/passata b5 i zrobić swap silnika. I tu pytanie do Was czy jest to opłacalne? Jeśli tak to jakie kroki podjąć, żeby miało to rece i nogi? Pozdrawiam
-
- VWGolf.pl Killer
lepiej kupić auto z tym silnikiem jeśli taki chcesz ale ja bym szukał 110km afn bo ta twoja przeróbka to duże koszta
Przede wszystkim swap chcesz zrobic z poprzeczniaka do podluzniaka. Druga sprawa gdzie znajdziesz zdrowa bude takiego audi passata i w jakiej monecie. Zeby nie wyszlo duzo drozej jak zakup juz takiego auta. Taki swap trzeba bylo robic jakies 8 a nawet ponad 10 lat temu. Chyba ze taki swap zrobisz do budy np golfa 6 to jeszcze to jakos widze.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Ten silnik to tylko do polo 6n, passata b3/b4 i golfa 3, golfa 4 cabrio, seat ibiza i toledo I. A moze do golfa mk2?