Witam, na początku powiem, że forum dużo mi pomaga jednak nigdzie nie znalazłem podobnego problemu. Golf 2 1,6 PN rok 1990.
Zaczelo się kupę czasu temu. Padł mi wentylator chłodnicy i przegrzalem silnik.
Uszczelka pod głowicą została wymieniona, głowicą splanowana, wentylator wymieniony.
I tutaj zaczęły się schody Golf nie miał wolnych obrotów. Ustalilismy że przekaznik przepustnicy padł. Został wymieniony gaźnik na regenerowany. Wyregulowane obroty i w końcu są wolne obroty! Niestety nie chodzi równo w sensie obroty wirują.
Po drodze została zmieniona jeszcze pompa paliwa i cewka praca troszkę się poprawiła lec, dalej faluje na wolnych. Dodatkowo jeszcze na benzynie po przejechaniu kilkudziesięciu metrów odcina go. Dodam że na gazie jedzie jak trzeba bez odciecia. jednak falujące obroty są na gazie i benzynie. Dodam że po prostu nie mam już pomysłu i proszę o pomoc
Golf 2 gaśnie na benzynie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony śr lis 23, 2016 23:25 przez kamilpom, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Jeszcze nie klep posta pod postem i bedzie ok. Temat przywrócony...więc można czekać na rady