Swap 1.4 na 1.9TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Swap 1.4 na 1.9TDI
Witam jako iz po siostrze przejalem golfa IV z biednym pozerajacym olej jak rdza honde (okolo litra miesiecznie) silnikiem 1.4 chcialbym zmienic caly silnik i wstawic diesla nie chce zmieniac calego golfa bo wiem ze tak wychodzi taniej ale to dlatego ze tutaj mam juz porobione cale kompletne zawieszenie hamulce i co najwazniensze buda jest tak zdrowa jak ja podczas narodzin i tez wiem co juz mam a gdy zmienie silnik bede juz calkowicie pewien samochodu jak tego ze tutaj pisze i tutaj moje pytanie czy silniki 1.9tdi maja mocowania silnika w takim samym miejscu jak silniki 1.4 to samo tyczy sie skrzyni biegow, i czy elektryka od dieselka bedzie pasowac w skrocie to czy jak kupie jakiegos rozbitka z w.w. silnikiem to czy bede w stanie to przelozyc bez rzezbienia ?
-
- Nowicjusz
Swap 1.4 na 1.9TDI
Mocowanie jest chyba w tym samym miejscu, rzeźbienia dużego pewnie nie będzię. Przeczytaj te tematy:
viewtopic.php?t=230849" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?t=311965" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?t=230849" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?t=311965" onclick="window.open(this.href);return false;
Swap 1.4 na 1.9TDI
Wielkie dzieki za linki z tym ze ten drugi za duzo mi nie dal to dzieki pierwszem sie wiele dowiedzialem ale dalej nie wiem czy lapy silnikow sa takie same a powoli zaczynam sie obawiac ze jednak nie.. :/
-
- VWGolf.pl Killer
Swap 1.4 na 1.9TDI
łapy jak i poduszki są inne ale w tym samym miejscu w ramiePerliq pisze:dalej nie wiem czy lapy silnikow sa takie same
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Swap 1.4 na 1.9TDI
co masz w tym zawieszeniu zrobione? bo takie seryjne zawieszenie od 1.4 to nie mało siądzie bo wsadzeniu TDI.
hamulce w TDI też są większe...
Bak do wymiany...licznik przydałoby się zmienić no i rzeźba instalacji. mając rozbitka wszystko jest do zrobienia...pytanie czy ma to sens
hamulce w TDI też są większe...
Bak do wymiany...licznik przydałoby się zmienić no i rzeźba instalacji. mając rozbitka wszystko jest do zrobienia...pytanie czy ma to sens
Swap 1.4 na 1.9TDI
Taki swap to nie ma sensu chyba, ma się anglika na przekładkę. Tu trzeba wszystko zmienić oprócz tylnej belki o hamulców na tyle. Chyba, że na sdi.