Pompa wspomagania się zatrzymuje,
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam taki problem bo wymieniłem wszystkie paski, przed wymiana na zimnym silniku piszczały paski teraz po wymianie jest jeszcze gorzej, bardziej piszczą i to tylko podczas skręcania.
Myślałem że to paski ale przy pomocy drugiej osoby ja kreciłem druga osoba patrzała i zauważyła, że gdy zaczyna piszczeć to właśnie w tym samym momencie zatrzymuje się pompa wspomagania, płyn jest.
Może wymiana na nowszy pomoże? a może jednak pompa padła? Tylko dodam, że fajnie się kręci bez żadnego oporu, co to może być?
Jedno zrobię drugie się wali :<
Myślałem że to paski ale przy pomocy drugiej osoby ja kreciłem druga osoba patrzała i zauważyła, że gdy zaczyna piszczeć to właśnie w tym samym momencie zatrzymuje się pompa wspomagania, płyn jest.
Może wymiana na nowszy pomoże? a może jednak pompa padła? Tylko dodam, że fajnie się kręci bez żadnego oporu, co to może być?
Jedno zrobię drugie się wali :<
Lepiej samemu naprawić niż oddać w cudze ręce
Wczoraj minęło, jutro niepewne, tylko dziś jest pewne.
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Re: Pompa wspomagania się zatrzymuje,
Albo kółko od pompy już masz wyjechane że naciąg nie pomaga albo musisz mocniej naciągnąć sama pompa bez paska normalnie bez oporów się kręci jak ręką sprawdzisz?
napisano ołówkiem Z1
napisano ołówkiem Z1
Tak jak nie ma paska i reką to się kreci.
Spróbuj jeszcze podciągnąć, możliwe że koło już jest wyślizgane, i pasek w głównej mierze opiera się na tej części z ząbkami a nie na stożku.
I co przez to pompa się zatrzymuje?? trochę dziwne, bo w sumie nawet na prostych kołach by się ślizgało a nie tylko na skręcaniu.
Dlatego na skręcaniu, bo pompa dostaje opór i wyślizgane koło może się zatrzymywać pod tym obciążeniem właśnie. Możesz zrobić korektorem ślady na wew części zębów i odpalić. Zobaczysz gdzie zrobi ślad na kole. Tylko musisz posmarować wewnętrzną cześć tych klinów a nie ich boki. Ale obstawiam podobnie jak koledzy wyżej za słaby naciąg albo wyślizgane koło. Chyba że masz za wąski pasek, np. 10x a powinieneś mieć 11,5
Pasek mam dobry, szerszy by nie wszedł nawet.
Naciąg też jest ok .
Może faktycznie te koło, bd musiał poszukać na szrocie albo jakieś zamówić.
Naciąg też jest ok .
Może faktycznie te koło, bd musiał poszukać na szrocie albo jakieś zamówić.
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Re: Pompa wspomagania się zatrzymuje,
Jak masz ostre ranty tego koła to na pewno do wymiany, ja kiedyś sobie palca przeciąłem takie było ostre
napisano ołówkiem Z1
napisano ołówkiem Z1