termostat...temp otwarcia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- jjaworskyy
- Użytkownik
Witam. Pacjent to MK IV 1.6 APF. Może ktoś z szanownych kolegów odpowiedzieć mi na pytanie przy jakiej temp otwiera się termostat w tym silniku? Gdzieś na necie wyczytałem że dopiero przy 115 stopniach. Ostatnio będąc u elektromechanika powiedział mi że sterowany on jest elektronicznie. Jadąc dzisiaj obwodnicą dłuższy kawałek, otworzyłem maskę a dolny wąż zimny. Chyba faktycznie może być to wysoka temp otwierania bo dopiero jak stoję w korkach itd dolny wąż jest gorący, natomiast jeżdząc w normalnych warunkach dolny wąż zimny. Wskazówka na blacie stoi jak należy, błędów brak.
-
- VWGolf.pl Killer
Temp otwarcia to jest 105° ,znajduje sie z prawej strony głowicy,przykręcony dwoma śrubami razem z czujnikiem,koszt 160zł,powiedz elektromechanikowi żeby zmienił lekarza...jeśli twierdzi że sterowany jest elektronicznie...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- jjaworskyy
- Użytkownik
A od czego jest ta kostka z kablami która wchodzi w obudowę? To w takim razie w tym silniku tak naprawdę podczas normalnej jazdy dolny wąż zawsze będzie zimny skoro temp otwarcia to 105...
Ostatnio zmieniony śr sty 27, 2016 11:43 przez jjaworskyy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VWGolf.pl Killer
czujnik temp....
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- jjaworskyy
- Użytkownik
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jjaworskyy, poszukaj na necie zeszytu SSP nr 222, jest tam opisane co i jak działa w układzie chłodzenia w silniku APF - specyficzny silnik