Opis budowy mocowania filtra oleju.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Jako, że pękła mi fajka odmy (silnik AGN) wymieniłem ją. Niby łatwe i proste, ale mam problem: końcówka fajki, która była zamocowana w obudowie filtra rozsypała się w mak, możliwe, że kilka(2-3) drobnych elementów mogło wpaść do tej obudowy (małe- 2-3mm max). Były bardzo kruche. I pytanie: wychwyci je filtr czy w tym miejscu mogą coś przypchać? (właśnie do tego potrzebny jest mi opis obudowy). Zdziwił mnie też brak uszczelki- możliwe, że się rozpuściła itp?
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Opis budowy mocowania filtra oleju.
Eyk88 pisze:Witam. Jako, że pękła mi fajka odmy (silnik AGN) wymieniłem ją. Niby łatwe i proste, ale mam problem: końcówka fajki, która była zamocowana w obudowie filtra rozsypała się w mak, możliwe, że kilka(2-3) drobnych elementów mogło wpaść do tej obudowy (małe- 2-3mm max). Były bardzo kruche. I pytanie: wychwyci je filtr czy w tym miejscu mogą coś przypchać? (właśnie do tego potrzebny jest mi opis obudowy). Zdziwił mnie też brak uszczelki- możliwe, że się rozpuściła itp?
pod podstwą folta oleju masz usczelkę stalową która powinna wyłapac te odpadki. Najlepiej zdemontowac podstawe i wyczyscic, przy okazji zmienic uszczelki.
W takim razie wstrzymano się z robotą, te brakujące części były tak miękkie, że w palcach się kruszyły i nawet nie mam pewności, czy wcześniej ich nie rozpuściło.
Ważne, że w tym mocowaniu nie narozrabiają. Dzięki za pomoc
Ważne, że w tym mocowaniu nie narozrabiają. Dzięki za pomoc