Na każdym biegu blokuja się koła
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich.
Mam problem z golfem 4 1.4 16V z 98r. a więc tak jak chcę ruszyć do przodu na 1 biegu to koła się blokują muszę wtedy cofnąć i na jedynce powoli się rozpędzać.Z innymi biegami też się tak dzieje że zmieniam bieg i koła sie blokują,muszę powoli się rozpedzać co to może być?? Z góry dziękuje za pomoc.
Mam problem z golfem 4 1.4 16V z 98r. a więc tak jak chcę ruszyć do przodu na 1 biegu to koła się blokują muszę wtedy cofnąć i na jedynce powoli się rozpędzać.Z innymi biegami też się tak dzieje że zmieniam bieg i koła sie blokują,muszę powoli się rozpedzać co to może być?? Z góry dziękuje za pomoc.
- sidewind76
- Użytkownik
mechanizm różnicowy się rozleciał problem ścinanych nitów w skrzyni = skrzynia do wymiany
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...
Re: Na każdym biegu blokuja się koła
Dziś się przejechałem samochodem i wszystko działa normalnie.Już sam niewiem czy to skrzynia czy coś innego
chudy-88, a co może być innego niż skrzynia w tych silnikach? Jeździj śmiało, najwyżej zablokuje się przy 100km/h na zakręcie
- sidewind76
- Użytkownik
prosta metoda sprawdzenia mechanizmu podnosisz jedną stronę i włączasz bieg na pracującym silniku jak koło podniesione zacznie się kręcić znaczy mechanizm działa jak zacznie ściągać z podnośnika znaczy zablokowany i tak samo drugą stronę
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...