Średnica prowadnicy zaworu AAM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przymierzam sie do wymiany prowadnic plus docieranie zaworów i gniazd. Chce sobie pokupywać prowadnice ale w sklepie jednym mi powiedzieli ze są dwa rodzaje do mojego a w drugim powiedzieli ze jeden rodzaj i mam pytanie czy ktoś wie moze dokladnie jaka jest Wysokośc/Średnica/Średnica Wewnetrzna. GOLF 3 1.8 AAM 75 KONI.
są dwa rodzaje do twojego silnika
podaję nr febi 10007
Długość [mm] 36,5
średnica wewnętrzna [mm] 8
średnica zewnętrzna [mm] 12
oraz febi 10667
Długość [mm] 37
średnica wewnętrzna [mm] 6,9
ale jeśli prowadnice nie mają luzów to zostawił bym je.generalnie różnica jest wewnętrznie.pamiętaj aby kieliszki rozprężyć
podaję nr febi 10007
Długość [mm] 36,5
średnica wewnętrzna [mm] 8
oraz febi 10667
Długość [mm] 37
średnica wewnętrzna [mm] 6,9
ale jeśli prowadnice nie mają luzów to zostawił bym je.generalnie różnica jest wewnętrznie.pamiętaj aby kieliszki rozprężyć
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
W sklepie powiedzili mi ze ten pierwszy rodzaj jest do mojego no ale tez powiedzial mi sprzedawca ze lepiej zaniesc glowice i sobie oni dobiora jakie trzeba bo maja lepsze dane ksiazkowe w systemie tam gdzie zajmuja sie szlifowaniem itp rzeczy.
teraz poznałem że wcześniej już "maściłeś" tą głowicę.wybij starą,weż dodatkowo zawór i podjedz niech pomierzą i dadzą odpowiednie.albo kup dwa rodzaje ale powiedz że te które nie spasują oddasz.Proponuję jednak oddać im głowicę i niech zrobią bo narobisz sobie koszów,zmaścisz gniazda prowadnic i będziesz latał i szukał większej śr zew. bo takie też występują do twojego auta.
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Byłem w zakładzie i mi powiedział ile co wyniesie razem z prowadnicami i uszczelniaczami i jednak nie bede kupywał prowadnic bo oni maja na stanie i sobie dobierze jakie beda pasować:
Wymiana 8 prowadnic - 90 zl
Nafrezowanie - 90 zl
Planowanie - 40 zl'
Uszczelniacze zaworowe - 30 zl
Wymiana 8 prowadnic - 90 zl
Nafrezowanie - 90 zl
Planowanie - 40 zl'
Uszczelniacze zaworowe - 30 zl
to frezowanie i wymiana prowadnic dość droga
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Wymiana prowadnic już z ceną prowadnic. A z frezowaniem to nie wiem jakie ceny są. Ale mówił ze jakas maszyne nowa maja lepszą to moze przez to