Witam forumowiczów. Jestem tu tutaj nowy, wiec proszę o wyrozumiałość, starałem się wyszukać temat,ale nie natrafiłem na inf. Dot. Mojego silnika.
W moim Golfie musze wymienić pompę wody,sytuacja jest awaryjna poniewasz jestem w Holandii, i nie mam czym dojezdac do pracy.
Byłbym bardzo wdzięczny za wskazówki,jak mam tą pompę wymienić. być może z waszą pomocą mi się uda!
Pozdrawiam,beniek90s
1.6 Aee wymiana pompy wody
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: 1.6 Aee wymiana pompy wody
Kolego,tu masz wymianę pompy
viewtopic.php?f=141&t=573012&p=6755697& ... y#p6755249" onclick="window.open(this.href);return false;
a w dziale mechanika w wyszukiwarce ok.70 tematów.
viewtopic.php?f=141&t=573012&p=6755697& ... y#p6755249" onclick="window.open(this.href);return false;
a w dziale mechanika w wyszukiwarce ok.70 tematów.
Ok, tylko ze podeslales mi temat z diesla gdzie pompa jest zupełnie inna i nie napędzana paskiem rozrządu, jak u mnie
Przeszukalem forum, i ogólnie w internecie nie ma informacji o wymianie pompy w silnikach 1.6 i mniej. Czy ktoś może pomóc?
Znajdź sobie schemat rozrzadu ,bo jak juz wiesz do wymiany pompy musisz rozrząd zdemontować.A potem pomału odktrecasz co potrzeba i tyle.Potem ustawiasz rozrząd składasz i gotowe.