Drgania kierownicy na postoju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam taki lekko irytujący problem z moim MK4
mianowicie podczas postoju trzęsie mi się kierownica i trochę hałasuje bo wiadomo plastiki pracują.
Kiedy nawet lekko dotknę jest ok.
nie jest to na 95% wina dwu masu.
Chyba że wszystkie TDI tak mają wcześniej jeździłem 1.4 kat więc przepraszam jeśli to głupie pytanie.
Pozdrawiam
mianowicie podczas postoju trzęsie mi się kierownica i trochę hałasuje bo wiadomo plastiki pracują.
Kiedy nawet lekko dotknę jest ok.
nie jest to na 95% wina dwu masu.
Chyba że wszystkie TDI tak mają wcześniej jeździłem 1.4 kat więc przepraszam jeśli to głupie pytanie.
Pozdrawiam
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Sprawdzałeś czy napinacz paska osprzętu nie jest uszkodzony - lub sprzęgło alternatora ?
paski roki itp były wymieniane.
sprzęgło jest ok.
to nie są mocne drgania.
sprzęgło jest ok.
to nie są mocne drgania.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
TDI nie będzie miało takiej kultury pracy jak pb na postoju z tym trzeba się pogodzić, ale mi kierownica nie drga kiedy silnik pracuje.
Sprawdź dokładnie poduszkę mocowania skrzyni biegów do sanek. Jak tam będą luzy lub będzie poduszka naprężona to drgania będą się przenosiły na kierownicę poprzez sanki i maglownicę.
Re: Drgania kierownicy na postoju
Kolego temat przerabialem w passacie. Tez kierownica latala. Wymieniłem wszystkie poduchy i nie pomogło. Sprzedałem takiego. Teraz mam audi w tdi i padła mi poducha skrzyni ta pod kierowca. Kupiłem febi i okazało się ze kierownica zaczęła latać tak jak kiedyś w passacie. Skleilem wiec stara ori i wrzuciłem do auta. Drgania ustały! ! Gdzieś wyczytałem ze poducha silnika, ta na belce przedniej nie może na postoju opierać sie ani o górę ani o dół. W febi silnik leżał na poduszce w ori jest w powietrzu
kupiłem diesla aby trzaskać kilometry
z tymi poduszkami to radzę poszukać dobrego ori ,nie spotkałem dobrze działającego zamiennika a jak juz sie znalazł to po pół roku do wymiany
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr