Problem z założeniem linki od sprzęgła po wymianie silnika.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tak jak w temacie. Wymieniałem silnik w golfie 3 1.8 aam . Wszystko złozone do kupy, ale nie moge teraz założyć linki od sprzęgła bo to ramie się nie chce ruszyć. Uświadomi mnie ktoś co poszło nie tak ?
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Tak. Ale problem jak już napisałem nie tkwi w lince. Nie wiem, może ten wodzik jakoś się coś "potegował " Nie mam pomysłu, a pomyślałem zaczerpnę rady zanim znów to rozbebeszę.
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Jeżeli samoregulator się składa działa poprawnie a ty nie jesteś w stanie założyć linki to możliwe że coś dowaliłeś przy składaniu.Łapę sprzęgła ruszyć ręką to też jest wyczyn no chyba że jesteś Pudzian.
No tak, ale mimo wszysstko powinienem móc założyć chociaż linkę tak
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Re: Problem z założeniem linki od sprzęgła po wymianie silni
Owszem linka powinna dać się założyć.gruszon18 pisze:No tak, ale mimo wszysstko powinienem móc założyć chociaż linkę tak
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Pod warunkiem,że autor przed zdjęciem linki ścisnął samoregulację i zapiął zabezpieczenie,aby się nie rozsunęła.waski1 pisze:Owszem linka powinna dać się założyć.
Jeśli tego nie zrobił,to teraz trzeba będzie trochę pomęczyć ten samoregulator,żeby się ścisnął i wtedy da się założyć nie ruszając dźwignią przy skrzyni.
Albo mi już na oczy siadło,albo tylko Ci się tak wydaje,że pisałeśgruszon18 pisze:problem jak już napisałem nie tkwi w lince
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Spoko nie siadło.Michał_1977 pisze:Albo mi już na oczy siadło
Nawet jeśli samoregulacji nie zabezpieczył to też nie ma problemu. Robi się to bardzo prosto ale w dwie osoby.
Jeden siedzi w aucie i naciska na pedał sprzęgła a drugi trzyma jedną ręką linkę a drugą pancerz. Następnie ten w samochodzie popuszcza wolno pedał a drugi trzymając pancerz wyciąga z niego linkę. Można to też sam zrobić ale czasami linka wyczepia się z pedału sprzęgła.
Jeden siedzi w aucie i naciska na pedał sprzęgła a drugi trzyma jedną ręką linkę a drugą pancerz. Następnie ten w samochodzie popuszcza wolno pedał a drugi trzymając pancerz wyciąga z niego linkę. Można to też sam zrobić ale czasami linka wyczepia się z pedału sprzęgła.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Zgoda,ale pod warunkiem,że samoregulator nie jest w stanie prawie agonalnym,bo miałem przypdaek,że we dwóch walczyliśmy z nim 1,5h. Srut,czy śruty zacinały się w nim i ni hu hu,nie chciał się ścisnąć,ale w końcu zaskoczyłarka10 pisze:też nie ma problemu. Robi się to bardzo prosto ale w dwie osoby.
Jeden siedzi w aucie i naciska na pedał sprzęgła a drugi trzyma jedną ręką linkę a drugą pancerz. Następnie ten w samochodzie popuszcza wolno pedał a drugi trzymając pancerz wyciąga z niego linkę.
No i dałem radę jednak, wrzuciłem wsteczny a potem normalny bieg i dało rade.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Bądź bardziej wylewny,bo nie wiem jak mam to rozumieć...gruszon18 pisze:dałem radę jednak, wrzuciłem wsteczny a potem normalny bieg i dało rade.
Biegami linkę założyłeś?