Problem z wyskakującym komunikatem "STOP"
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Od momentu kiedy pojawiły się przymrozki razem z nimi pojawił się dziwny problem, kiedy samochód postoi na dworze całą noc przy temp. od 0C do -3,5C=(najnizszej jaka była)
W momencie odpalenia jego wyskakuje komunikat STOP na cały Pół FIS wraz z migającą kontrolką od temperatury, najlepsze jest to, że kiedy przejade przynajmniej 500m zgasze go oraz ponownie uruchomie, problem kompletnie znika.
Jest to bardzo uciazliwe ponieważ po odpaleniu i przejechaniu kilkuset metrow musze z rana go gasic jak jade do roboty, powiedzcie w czym leży problem.
Dodam, że niedawno wymieniany był rozrząd a razem z nim czujnik temperatury płynu chłodniczego na nowy ori.
Problem pojawią się tylko gdy na dworze jest temp ponizej 0C.
Sprawdzałem poziom płynu i jest OK, tzn. napewno więcej jak minimum.
Pozdrawiam, proszę o szybką pomoc
Od momentu kiedy pojawiły się przymrozki razem z nimi pojawił się dziwny problem, kiedy samochód postoi na dworze całą noc przy temp. od 0C do -3,5C=(najnizszej jaka była)
W momencie odpalenia jego wyskakuje komunikat STOP na cały Pół FIS wraz z migającą kontrolką od temperatury, najlepsze jest to, że kiedy przejade przynajmniej 500m zgasze go oraz ponownie uruchomie, problem kompletnie znika.
Jest to bardzo uciazliwe ponieważ po odpaleniu i przejechaniu kilkuset metrow musze z rana go gasic jak jade do roboty, powiedzcie w czym leży problem.
Dodam, że niedawno wymieniany był rozrząd a razem z nim czujnik temperatury płynu chłodniczego na nowy ori.
Problem pojawią się tylko gdy na dworze jest temp ponizej 0C.
Sprawdzałem poziom płynu i jest OK, tzn. napewno więcej jak minimum.
Pozdrawiam, proszę o szybką pomoc
-
- VWGolf.pl Killer
dolej płynu na max i sprawdź
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Olej bym sprawdził a najlepiej ciśnienie w takich warunkach jakie opisujesz,czyli po nocy na mrozie
Kilka dni temu miałem identyczny problem. STOP po odpaleniu i migająca kontrolka płynu chłodniczego (czerwona kontrolka).
Miałem nad minimum ale dolałem 100 ml. płynu i problem zniknął
Miałem nad minimum ale dolałem 100 ml. płynu i problem zniknął
Dolałem dziś plynu, po 4 godzinach stania samochodu problem się nie pojawił, jednak zastanawiam się ile to jest MAX, MIN na zbiorniczku jest zaznaczone zaś MAX nie ma i zastanawiam się ile to jest MAX, w golf 3 jest napisane MIN i MAX, u mnie jest jedynie MIN a nad tym pare X'ow oraz kreska, nalałem jakiś 1-2cm nad tą górną kreską.
Zobaczymy rano
Zobaczymy rano
-
- VWGolf.pl Killer
kolego w środku w zbiorniczku są dwie elektrody ,dobrze jest jak są zanurzone w płynie ,więcej jak połowe
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- VWGolf.pl Killer
temat do zamknięcia...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jeszcze nie jeden się taki pojawi w tym roku...i przez całą zimę. Co roku wyskakują jak tematy z termostatami