Witam!
Jestem posiadaczem VW T5 2.5 TDI 130KM z 2004 roku.
Samochód ma ORYGINALNY przebieg - aktualnie 220 tyś.
Problem tkwi w braku mocy samochodu ( Ok 25 sek do 100km/h) i spalaniem oleju ok 1l/1000km.
Brak mocy jest w nim odkąd go mam. (Ponad rok czasu).
Zaraz po zakupie zrobione zostały wszystkie wycieki, dwumas i pompa wody.
Początkowo zaczęły się problemy z odpalaniem. Autko zimą ciężko paliło. Później już wgl nie chciało odpalać. Wniosek: Do regeneracji wtrysk - Problem rozwiązany.
Następnie auto zaczęło palić co raz więcej oleju - niebieski dym z tłumika. Więc zrobiłem w nim turbinę, wymieniono wszystkie filtry, zmieniono płyny, sprawdzono przepływomierz (sam mechanik stwierdził że na 5 biegu auto wgl nie przyspiesza. A ma skrzynie 6...).
Po odbiorze od mechanika nadal brakuje mocy, a dym z tłumika pozostaje...
Co może być przyczyną braku mocy i palenia takiej ilości oleju?
Posiadam interfejs diagnostyczny. VAG nic nie wykazał.
Posiadam historię samochodu z niemiec:
http://www20.zippyshare.com/v/7545990/file.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam
@
Jeżeli dodałem temat w złym dziale to proszę moderatora o przeniesienie - a nie usuwanie. Jeszcze nie ogarniam poszczególnych działów na forum Co nadrobię w najbliższym czasie.
Dziękuje
T5 brak mocy, ogromny pobór oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1 rzecz jaka mi przychodzi do głowy --- to zrobienie badania ciśnienia na garnkach ...... skoro tak chleje olej ....
2 rzecz to logi wykonaj statyczne i dynamiczne autka ,,, i zapodaj do działu DIAGNOSTYKA ....
2 rzecz to logi wykonaj statyczne i dynamiczne autka ,,, i zapodaj do działu DIAGNOSTYKA ....
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
musisz odczytać bloki,dane rzeczywiste,i zapodać je tutaj a koledzy fachowym okiem ocenia,jeśli turbina była robiona to podstawa zmierzenie kompresji i pokusił bym sie o próbe olejową ale jeśli jest taki spadek mocy to pomiar ciśnienia powinien być trafny.
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Re: T5 brak mocy, ogromny pobór oleju
wejdż do działu DIAGNOSTYKA --- tam ładnie koledzy to opisali ...Kris30cm pisze:Jakie bloki mają się zawierać w logach?
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google