sprzęgło i rozrząd golf 4 1.6 8v
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam, czy ktoś z was wie jakie Są momenty dokręcania śrub kola zamachowego , docisku , kola walka rozrządu i kola walu oraz napinacza paska rozrządu , bo mam dwa problemy , wymieniłem rozrząd na nowy firmy ina i pompa skf ale pompa wyje, moja diagnoza to za mocno napięty pasek ,wiec napinacz jest do wyrzucenia bo nie zmienia naciągu paska w poszczególnych fazach rozrządu , czy mieliście taki problem z napinaczem? poprzedni rozrządu to pasek contitech ,napinacz skf i pompa ruvilla i jeszcze jedno czy macie dokładny schemat sprzęgła do golf 4 1.6 8v , jakie rozrządy zakładacie u siebie? z góry dziękuję za pomoc
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Coś kombinowany ten Golf 4 że jest taki silnik SR zobacz w czym one występowały i jaka jest pojemność;
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/da ... ow-sa-22r/" onclick="window.open(this.href);return false;
napinacz jest do wyrzucenia bo nie zmienia naciągu paska w poszczególnych fazach rozrządu;co to za bzdury napisałeś
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/da ... ow-sa-22r/" onclick="window.open(this.href);return false;
napinacz jest do wyrzucenia bo nie zmienia naciągu paska w poszczególnych fazach rozrządu;co to za bzdury napisałeś
w golfie silnik 1.6 8v ma oznaczenie sr sprawdź sobie na google , co do napinacza to dobrze pisze , jak masz możliwość to sprawdź ze wskaz wskazówka napinacza skacze od góry do dołu a ona u mnie ma bardzo mary ruch
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przeszukałem Autodatę i Tolerance Date i nie znalazłem silnika 1.6 SR Golf 4,co do rolki napinającej że ci nie skacze to tylko powinieneś się cieszyć że ci paskiem nie rzuca,no i oczywiście że dobrze napiąłeś naciągając w dobrym kierunku rolkę napinającą.Piszesz że pasek jest mocno napięty i pompa wyje,przy rolce automatycznej nie napniesz mocno paska,chyba że kręciłeś rolką nie w tym kierunku co potrzeba.
Są te silniki ale SR to nie jest to kod silnika np;1.6 SR AKL i AKL jest kodem silnika a nie SR.SR to skrót oznaczenia kolektora ssącego o zmiennej geometrii jaki jest właśnie zastosowany w silnikach 1.6AKL
Są te silniki ale SR to nie jest to kod silnika np;1.6 SR AKL i AKL jest kodem silnika a nie SR.SR to skrót oznaczenia kolektora ssącego o zmiennej geometrii jaki jest właśnie zastosowany w silnikach 1.6AKL