Prędkościomierz przestał działać
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
W moim mk3 1,9tdi wczoraj nagle przestał działać prędkościomierz. Kilometry nabijają się więc impulsator powinien być w porządku. Bezpieczniki które sprawdziłem to 3,16,22 bo wyczytałem że któryś z nich móglby mieć coś wspólnego. Ale to raczej od podświetlenia jest któryś z nich, a podswietlenie działa. Obrotościomierz również działa. Co w takim wypadku zrobić ?
-
- VWGolf.pl Killer
musisz zegary wyjąć i rozebrać prawdopodobnie coś nie łączy skoro przebieg nabija
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Powiem wprost- najłatwiej jest wymienić cały licznik. Było kilku magików którzy próbowali to naprawiać,ale zazwyczaj kończyło się i tak na wymianie zegarów wcześniej czy później...etr pisze:Co w takim wypadku zrobić ?
Nie mniej jednak muszę się pochwalić,że ja łatwo nie odpuszczam i gdy w moim mk3 1,9D przestał działać wskaźnik paliwa,wydarłem dziada spod deski rozdzielczej i przylutowałem wszyściutkie luty,bo właśnie słabym punktem liczników mk3 są zimne luty.
Możesz spróbować
dziś zauważyłem że kilometry przestały się nabijać, więc to może byc wina impulsatora? Jak się najprościej do niego dostać, aby go sprawdzić?
-
- VWGolf.pl Killer
możesz go wyjąć 1 to - 2 to sygnał 3 to + pomiędzy plus a 2 wepnij miernik bądź diode 12v przy obracaniu powinna napięcie pokazywać i znikać lub świeci i gaśnie
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- VWGolf.pl Killer
normalnie z wierzchu