Swap Chłodnicy Gdzie idzie ten przewód ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Patrzkoo18
- Mały gagatek
Witam Zamierzam zrobić Swap chłodnicy i mam takie pytanie bo na zdjęciu silnika nie wiedzę Zbiorniczka wyrównawczego to ten przewód z korka chłodnicy jest to przelewowy gdzie on Idzie Mi się wydaje że do odpływu bezpośrednio do rury bez zbiornika wyrównawczego Może się mylę to gdzie on idzie waszym zdaniem ? A i można by było tak zrobić bezpośrednio do rury odpływowej Proszę o pomoc ?
Idzie do zbiorniczka wyrównawczego , który widać z prawej strony .
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Jak na moje, to tam jest układ bez zbiornika wyrównawczego, dlatego chłodnica z korkiem. A to po prostu przewód odpływowy, gdy za dużo nalejesz, aby nie lało po chłodnicy, tylko uciekało bokiem.
Moje MK2: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=414862 - sprzedane
Nowe auto: W202 c280 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=169&t=560183
Nowe auto: W202 c280 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=169&t=560183
- Patrzkoo18
- Mały gagatek
No mi też się tak wydaje a ile trzeba dolewać zeby nie przegrzać silnika
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Nie,nie,nie.Wężyk idzie do zbiorniczka tak jak napisał jeryk10.Gdy temperatura płynu wzrasta,ciecz wędruje do zbiorniczka,a gdy stygnie i opada,zostaje zassany ponownie do chłodnicy.Najczęściej takie rozwiązanie spotykam w Japończykach.barto125 pisze:Jak na moje, to tam jest układ bez zbiornika wyrównawczego, dlatego chłodnica z korkiem. A to po prostu przewód odpływowy, gdy za dużo nalejesz, aby nie lało po chłodnicy, tylko uciekało bokiem.
Oczywiście w zbiorniczku musi być trochę płynu,nawet gdy silnik jest zimny jak trupa po trzech dniach
- Paweł Marek
- V.I.P.
Patrzkoo18, nie bardzo rozumiem o co biega, w golfie przecież ma być zbiorniczek wyrównawczy, chcesz taką chłodnicę z korkiem założyć do golfa II czy o inne auto chodzi?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Patrzkoo18
- Mały gagatek
Tak Paweł chcę ta chłodnicę dać do golfa 2 bo chodzi o to że chcę zrobić clean look komory silnika i nie chcę mieć zbiorniczka wyrównawczego
a ta chłodnica z poloneza będzie się nadawać ? jak nie to jaką najlepiej kupić ? Ja myślę że zrobię tak znajdę jakiś inny mały zbiorniczek i go ukryję gdzieś w nadkolu a płyn będę dolewał i zmieniał po przez korek w chłodnicy i muszę pamiętać żeby zbiorniczek był wyżej niż lustro w chłodnicy Tak Proszę o odpowiedź czy te moje rozwiązanie będzie dobre i nie zaszkodzi to silnikowi
a ta chłodnica z poloneza będzie się nadawać ? jak nie to jaką najlepiej kupić ? Ja myślę że zrobię tak znajdę jakiś inny mały zbiorniczek i go ukryję gdzieś w nadkolu a płyn będę dolewał i zmieniał po przez korek w chłodnicy i muszę pamiętać żeby zbiorniczek był wyżej niż lustro w chłodnicy Tak Proszę o odpowiedź czy te moje rozwiązanie będzie dobre i nie zaszkodzi to silnikowi