Skacząca rolka napinacza paska klinowego TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, czy ktoś z was spotkał się z takim dziwnym zjawiskiem jak skacząca rolka paska klinowego? U mnie dzieje się to tylko na wolnych obrotach dodam tyle, że myślałem że to zjawisko jest spowodowane zużyciem rolki napinacza lub samym napinaczem ale po wyminie tych obu elementów i paska nadal jest tak samo. Po włączeniu klimatyzacji nowy pasek zaczyna popiskiwać oczywiście tylko na wolnych obrotach i brakuje mi pomysłu jak to wyeliminować. Silnik TDI
[img]http://images2.fotosik.pl/231/bf2e679f88c976ca.gif[/img]
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Sprzęgło alternatora
Koło pasowe w przypadku gdy ma uszkodzony tłumik drgań jeżeli jest ono oczywiście wyposażone w taki tłumik. Nie wiem jak jest u Ciebie
Koło pasowe w przypadku gdy ma uszkodzony tłumik drgań jeżeli jest ono oczywiście wyposażone w taki tłumik. Nie wiem jak jest u Ciebie
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
j.w sprzęgiełko załóż i cisza będzie. u mnie było to samo
- piotrek.radom
- Mały gagatek
Klasyczny objaw padniętego tłumika drgań alternatora to jeszcze takie szarpnięcie, rzucenie silnikiem przy zapalniu.
Re: Skacząca rolka napinacza paska klinowego TDI
Lub jak koło pasowe na wale bedzie mocno wyrobine tzn bedzie miało bicie.belcho99 pisze:przy egzemplarzach mocno dojechanych sprzęgło może pomóc ale nie musi, jak pręt od napinacza i tulejki na nim beda wydarte w jajo.