Witajcie. Z tego co wyczytałem to znajduje się on gdzieś na rurze od chłodnicy... U mnie tam nie ma żadnego czujnika...Jest tylko jeden przy samym krućcu co jest przy głowicy od strony akumulatora ale to zapewne będzie czujnik temperatury silnika. Pytam bo mam problem z klimą w moim golfiku. A jest to 1.9 sdi z 2000r.Najesieni działała normalnie a na wiosnę już nie chce. Jest to manualna klima. Po podłączeniu na krótko normalnie działa i ładnie chłodzi a z przycisku jest martwo. Nie słychać żadnego cyknięcia a wentylatory też nie uruchamiają się choć też są sprawne bo na krótko działają. Czujnik temperatury powietrza zwierałem i też nic to nie daje. Swoją drogą to na czujniku powietrza jest napięcie tylko 2V ale może to wystarcza... Przy sprężarce,czy przy włączonym ac czy wyłączonym,tylko 7V. Ręce opadają. Zastanawiam się jeszcze jak sprawdzić czujnik ciśnienia klimy. Które styki trzeba zewrzeć by zasymulować odpowiednie ciśnienie w układzie? Pytam bo są tam 3 piny...

No i jak sprawdzić ten nieszczęsny moduł sterowania wentylatorami i klimą? Pytam bo nie chcę kupować w ciemno

Oczywiście żadnej diagnostyki vagiem tu nie zrobię bo to manualna klima

Będę wdzięczny za wszelką pomoc:)