Witam,
Otóż coś się zepsuło. Przy próbie odpalenia samochodu rozrusznik się nie spisuje. Zamiast kręcenia występuje tylko, jak mi sie wydaje, jednostajne tarcie. Żadnego cykania, pukania, nic. Coś się kręci, ale nie wiem niestety jak skonstruowany jest rozrusznik a zatem nie powiem co tam się dzieje. Podobną sytuację miałem już wcześniej, ale w końcu nastąpił zgrzyt (mnie więcej taki jak przy próbie wrzucenia wstecznego przy jeździe do przodu), około 1,5 - 2 sekundy i rozrusznik zakręca i samochód odpala.
Próbowałem stukać w rozrusznik kluczem jako, że gdzieś tak przeczytałem.. ale bez efektu.
Dziękuję z góry za porady,
Witek
Rozrusznik nie kręci, jednostajne tarcie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
bendiks do wymiany oraz do sprawdzenia automat .
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
-
- Użytkownik
Przy okazji sprawdź sobie tulejkę mosiężną w skrzyni czy jest ok...
Mam nadzieje, ze uda sie odpalic na popych(?).
Istnieje rozroznienie na rozruszniki do diesli i benzyniakow w przypadku Golfa II?
Istnieje rozroznienie na rozruszniki do diesli i benzyniakow w przypadku Golfa II?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jest różnica między benzyniakiem a dieslem.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
- lukasz_katowice2
- Nowicjusz
pęknięta sprężynka za elektromagnesem , rozbierz rozrusznik to zobaczysz co jest nie tak .
- bordowa VW Jetta A2 1.6 PN 91r.
- Zielony VW T3 bundeswehra 2.0 Boxer Wiatrem chłodzony + skrzynia AGT ( for FUN ) 87 r.
- Zielony VW T3 bundeswehra 2.0 Boxer Wiatrem chłodzony + skrzynia AGT ( for FUN ) 87 r.