Problem z ESP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Problem z ESP
ostatnia moja rada - zrób odczyt błedów sterowników VCDS-em, nie ma bata błąd jakiś musi być
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem z ESP
I w końcu sie udało, założyłem starą piaste i auto jezdzi normalnie, wina leży po stronie nowej piasty, odyłam ale musze czekać 14 dni na uznanie reklamacji...
Problem rozwiazany, załozyłem stara piastę i autko odrzyło, teraz tylko reklamacja nowej, mam czekac na decyzje do 14 dni roboczyc.... tragedia..
Problem rozwiazany, załozyłem stara piastę i autko odrzyło, teraz tylko reklamacja nowej, mam czekac na decyzje do 14 dni roboczyc.... tragedia..
Mundek
Re: Problem z ESP
Tak na przyszłość - mettenos dobrze pisze - olej jakieś wynalazki Boscha i rób diagnozę VCDSem / VASem / Vag Can Pro lub innymi przystosowanymi do aut grupy VW z magistralą CAN.
Nie jestem pewien, ale możliwe że masz ten tester Boscha jest po prostu w wersji bez CANa i sobie może szukać i pół godziny sterowników i błędów na K-Line.
W Golfie 5 tylko sterownik silnika jest podłączony do linii K.
Poza tym kiedyś czytałem, że ten KTS traktuje po macoszemu wszystko co nie jest wyprodukowane przez Boscha...
Nie jestem pewien, ale możliwe że masz ten tester Boscha jest po prostu w wersji bez CANa i sobie może szukać i pół godziny sterowników i błędów na K-Line.
W Golfie 5 tylko sterownik silnika jest podłączony do linii K.
Poza tym kiedyś czytałem, że ten KTS traktuje po macoszemu wszystko co nie jest wyprodukowane przez Boscha...