Witam,
Jakis czas temu po pierwszym opadzie sniegu przednie wycieraczki mocno przymarzly mi do szyby. Odczepilem je co prawda, ale prawa wciaz byla blokowana przez nagromadzona warstwe lodu.
Po tym incydencie wycieraczka da sie luzno poruszac w obie strony. Podrzejewam ze moglbym nia zatoczyc nawet kolo.
Gdy uruchamiam wycieraczki lewa chodzi jak nalezy a prawa najczesciej niesmialo podryguje do pracy. Innym razem obie pracuja w sposob prawidlowy.
Co moze byc nie tak?
a) Wyrobila sie jakas czesc?
b) Cos sie poluzowalo?
c) Czy musze wymienic caly mechanizm?
Dzieki,
Witek
Wycieraczka przednia nie zawsze pracuje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Misza1122
- Forum Master
- Kontakt:
Wycieraczka przednia nie zawsze pracuje
Ścięło pewnie frezy na stożku. Najlepiej zdejmij pióro tej wycieraczki z mocowania i ocen czy jest frez czy go nie ma, jak ścięło to już nic raczej nie poradzisz. A jak cos ocalało to możesz spróbować mocniej dokręcić i może sie uda.
Re: Wycieraczka przednia nie zawsze pracuje
Otóz to! Podczas gdy wycieraczka byla przymrozona, srubka najnormlaniej w swiecie sie odkrecila Dzieki!RobertmkII pisze:dokrec tam gdzie wycieraczka jest mocowana
Re: Wycieraczka przednia nie zawsze pracuje
Tak samo wczoraj miałem Pomogło dokręcenieVitGryfny pisze:Otóz to! Podczas gdy wycieraczka byla przymrozona, srubka najnormlaniej w swiecie sie odkrecila Dzieki!RobertmkII pisze:dokrec tam gdzie wycieraczka jest mocowana
Moje MK2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=486000" onclick="window.open(this.href);return false;