czy uszczelka ma tak wyglądać? [zdjęcie]
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
zobaczcie prosze czy ta gumowa uszczelka ma tak wyglądać - jak gdyby ktoś ją ręcznie docinał...
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 5352_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
dzięki za pomoc.
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 5352_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
dzięki za pomoc.
pozdrówka
Fujimoto.
Fujimoto.
- Paweł Marek
- V.I.P.
wyciągał ktoś wtryskiwacz i uszczelniał , nieistotne jeśli dobrze działa.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
no własnie w tym aucie nic dobrze nie działa, i wtryskiwacza jeszcze nie sprawdzałem bo nie wiem co moze tam nie grać.. widać coś co jest uszkodzone??
pozdrówka
Fujimoto.
Fujimoto.
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie no nic nie widać. Skoro masz problem i chcesz pomocy na forum to opisz dokładnie objawy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ta uszczelka nie ma tak wyglądać. Ogranicza dopływ zasysanego powietrza i rozpylanej bęzyny przez wtryskiwacz. Nie powinno być tam żadnej krawędzi.
Re: czy uszczelka ma tak wyglądać? [zdjęcie]
KOSA1987 pisze:ta uszczelka nie ma tak wyglądać. Ogranicza dopływ zasysanego powietrza i rozpylanej bęzyny przez wtryskiwacz. Nie powinno być tam żadnej krawędzi.
Może ktoś z Was jeszcze to potwierdzić?
Kosa: czyli zmienić lub przyciąć ją tak by w ogóle nie zachodziła na środek?
pozdrówka
Fujimoto.
Fujimoto.
..I jakie mogą być objawy tego, że ta uszczelka tak "wystaje"..?
pozdrówka
Fujimoto.
Fujimoto.
dławienie przy dodawaniu gazu, spadek mocy, wieksze spalanie itp. Zaopatrz się najlepiej w nową uszczelkę ponieważ będzie ona porządnie wykonana.
Właśnie wróciłem z wojaży z autem efekty:
- wykrojona uszczelka
- słychać syczenie przy dodawaniu gazu ( zasysa lewe teraz ) na benzynie włączyło się falowanie powyżej 1300obr tak gdzies do 1700...
musiałem gruntownie przestawić zapłon by móc jechać. Ta uszczelka na pewno powodowała problemy teraz pytanie czemu zasysa lewe jezeli wykrajałem po wewnętrznej stronie...
Jutro jadę szukać nowej uszczelki do sklepów i jeśli się uda to ją założę..
czy ona ma jakąs specyficzną nazwę?
przy okazji wymienić inne ? ( są tam inne? )
- wykrojona uszczelka
- słychać syczenie przy dodawaniu gazu ( zasysa lewe teraz ) na benzynie włączyło się falowanie powyżej 1300obr tak gdzies do 1700...
musiałem gruntownie przestawić zapłon by móc jechać. Ta uszczelka na pewno powodowała problemy teraz pytanie czemu zasysa lewe jezeli wykrajałem po wewnętrznej stronie...
Jutro jadę szukać nowej uszczelki do sklepów i jeśli się uda to ją założę..
czy ona ma jakąs specyficzną nazwę?
przy okazji wymienić inne ? ( są tam inne? )
pozdrówka
Fujimoto.
Fujimoto.
pod monowtryskiem masz jeszcze gumową podstawę. Ja tez mialem problemy z lewym powietrzem. Sciągnelem cały monowtrysk rozkręciłem przy okazji wymyłem i złożyłem na pastę dirco. Od tamtej pory nie mam juz problemów.
Jest duzy problem by kupic te uszczelke:( nigdzie nie ma
pozdrówka
Fujimoto.
Fujimoto.
KOSA1987 pisze:odbij na tekturze i wytnij dokladnie
nie mam wzoru... ta która jest wsadzona jest źle docięta...
pozdrówka
Fujimoto.
Fujimoto.
fujimoto pisze:KOSA1987 pisze:odbij na tekturze i wytnij dokladnie
nie mam wzoru... ta która jest wsadzona jest źle docięta...
która to z tego rysunku?
http://www.czesci.autotrader.pl/lista-c ... 02807.html" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrówka
Fujimoto.
Fujimoto.