problem z otworzeniem drzwi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam taki problem spadła mi linka w tylnych drzwiach od klamki zewnętrznej i wpadła gdzieś w środek drzwi, a co gorsze jeszcze potem przekręciłem tą blokadę co chroni dzieci przed otwarciem drzwi, i drzwi się zatrzasnęły i w żaden sposób nie mogę ich otworzyć, może ma ktoś pomysł jak temu zaradzić w jak najmniej szkodliwy sposób byłbym bardzo wdzięczny za podpowiedzi.
Ktoś tu opisywał juz podobny przypadek. Tam chyba udało się dostac jakoś do tej blokady poprzez zdemontowanie uszczelek i tych plastyków na progach/nadkolach.
Kiedyś miałem to samo. Nie byłem w stanie tego naprawić, ale mechanik uporał się z tym jakoś od zewnątrz zdejmując klamkę i grzebiąc przy czymś. Możliwe, że jakoś złapał linkę. Spróbuj, może Tobie się jakoś uda.
ok, to będę próbował dostać się jakoś do tej linki od środka, może mi się uda to otworzyć
To nie pomyślałeś że jak przekręcisz blokadę to będzie problem?zwirus pisze:spadła mi linka w tylnych drzwiach od klamki zewnętrznej i wpadła gdzieś w środek drzwi, a co gorsze jeszcze potem przekręciłem tą blokadę co chroni dzieci przed otwarciem drzwi
Jak nie dostaniesz do cięgna zamka jakimś zagiętym drutem przez szparę powstałą po pociągnięciu do siebie zewnętrznej klamki to czeka Cię darcie boczka przy zamkniętych drzwiach - nic przyjemnego
tak to jest jak jest wielu doradców a byłem dość wk*****y i jak raz przekręciłemShmatan pisze:To nie pomyślałeś że jak przekręcisz blokadę to będzie problem?
jutro zaczynam coś działać i zobaczymy jak wyjdzie