Wspomaganie kierownicy Golf MK4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam problem z wspomaganiem w moim Golfie MK4. Po regeneracji maglownicy i wymianie pompy wspomagania układ nadal nie działa jak powinien tzn. kierownicą nadal kręci się jak dla porównania w Skodzie Favorit( bez wspomagania). Jest trochę lepiej jak przed wymianą aczkolwiek efekt poczynionych prac mnie nie zadowolił. Mechanik twierdzi, że może to być wina podpór amortyzatorów, jednakże one były wymieniane przez innego mechanika pół roku temu (przynajmniej poprzedni mechanik miał to uczynić). Co może powodować jeszcze te opory kierownicy.
Golf MK4 1.9 TDI ARL
A czy poza odpowietrzeniem układu jest jeszcze coś co można sprawdzić? Kolumna kierownicza? Jakieś łożyska? Filtry?
Golf MK4 1.9 TDI ARL
Możesz jeszcze sprawdzić łożysko na kolumnie makpersonie moze kture z nich siedzi
Ja jak wymieniałem olej wspomagsniu u siebie to po wymiani pierwsze dwa dni krenciło sie aż za lekko kierownicą wręcz kur....ko nie bezpiecznie
Ale pacient sam wyzdrowiał i jest ok
Ja jak wymieniałem olej wspomagsniu u siebie to po wymiani pierwsze dwa dni krenciło sie aż za lekko kierownicą wręcz kur....ko nie bezpiecznie
Ale pacient sam wyzdrowiał i jest ok
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Wspomaganie kierownicy Golf MK4
Witam, jeżeli podczas kręcenia kierownicą pompa nie wydaję żadnych dźwięków to należy założyć, że ciśnienie w układzie jest ok.
Więc pozostaje ewentualność, że spece od regeneracji maglownicy za mocno *#cenzura#* śrubę regulacyjną na maglu. Popuść ją trochę i zobacz czy zauważysz zmianę jakąś,
Więc pozostaje ewentualność, że spece od regeneracji maglownicy za mocno *#cenzura#* śrubę regulacyjną na maglu. Popuść ją trochę i zobacz czy zauważysz zmianę jakąś,
Okazało się że geometria mojego auta nie mieści się w normie. Lekka stłuczka z prawej strony musiała być porządnym trzepnięciem w prawe koło. Prawdopodobnie nigdy nie uda mi się doprowadzić tego auta do stanu idealnego.
Golf MK4 1.9 TDI ARL