Witam Wszystkich
Wiem, że temat czyjnika był już poruszany na formu.
Ja wymieniłem swój czujnik 6 miesięcy temu i do tej pory było ok.
od ok miesiąca mam taki problem, że przeważnie światła stop działają poprawnie ale od czasu do czasu zdarza się, że po wciśnieciu i puszczeniu pedału hamulca światła cały czas świecą do momentu ponownego wciśniecia i puszczenia pedału hamulca.
Jak zostawiam samochód w garażu i wychodzą patrzę, że wszysko jest ok. przychodzę następnego dnia razno a tu światła stop ŚWIECĄ aż lampy nagrzane.
CZy mogę jakoś ten czujnik ustawić?
Pozdrawiam
wyłącznik świateł stop
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
wyłącznik świateł stop
Możesz delikatnie psiknąć jakimś smarowidłem na ten palec,który się wysuwa i chowa we włączniku,bo wszystko wskazuje na to,że się zaciera i stąd te problemy
wyłącznik świateł stop
Z tymi czujnikami zawsze były problemy ,kolega w Golfie 4 2001 rok wymienił chyba ze 2 z tym,że z podruby ,Wkońcu załatwił używkę oryginał i śmigał na nim ze 2 lata ,aż sprzedał auto ,Nie wiem jaki ty kupiłeś ,ale z doświadczenia wiem ,że tu nie ma co oszczędzać i lepiej zainwestować w orygiał . Pozdro
wyłącznik świateł stop
Bliźniaczy czujnik (od sprzęgła) rozbierałem i naprawiałem u siebie - sama konstrukcja jest śmiesznie prosta, i po wyciągnięciu na stół spokojnie można znaleźć przyczynę awarii
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
wyłącznik świateł stop
są nawet opisy na necie... na forum Polówki na bank byłaShmatan pisze:po wyciągnięciu na stół spokojnie można znaleźć przyczynę awarii
wyłącznik świateł stop
Sam czujnik nie jest aż taki drogi. W ASO kosztuje ok 40 zł i mamy gwarancję 2 lata.